Gelişimliler 7. Sanatı Unutmadı!

Okunma: 6447
Türkiye 13 Haziran 2021 23:29
Videoyu Aç Gelişimliler 7. Sanatı Unutmadı!
A
a

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından pandemi döneminde sinema emekçilerinin ve sinemaların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına bir webinar düzenlendi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Mert Demirbaş, Mehmet Ali Deniz, Servet Bolat, Kübra Ökmen, Lütfi Volkan Çaynakçı, Mert Koç tarafından pandemi döneminde sanat çalışmalarının gerçekleştirilememesi ve sinema sektörünün yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına ‘’7. Sanatı Unutma!’’ sloganıyla sosyal sorumluluk projesi ortaya konuldu ve proje kapsamında 10 Haziran 2021 tarihinde  webinar düzenlendi.



Gerçekleştirilen  webinarda, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencileri tarafından sinema sektörünün yaşadığı sorunların farkındalığına yönelik hazırlanmış olan videonun paylaşımı yapıldı. Yaklaşık 4 dakika süren video da sinema sektörünün ve emekçilerinin pandemi döneminde yaşadıkları sorunlara dikkat çekilmiştir.
Video gösteriminin ardından konuğumuz ödüllü yönetmen Aydın Sayman'ın katılımlarıyla pandemi döneminde sinemaların ve sinema emekçilerinin yaşadığı sorunlar ile ilgili söyleşi gerçekleştirilmiştir.



Söyleşi süresince gençlerle buluşan Yönetmen Aydın Sayman konuşmasında, pandemi döneminde sinema emekçilerinin çalışmalarına nasıl devam ettiğini ve çalışmalarını hangi koşullar altında sürdürdüklerini, ne gibi sorunlarla karşılaştıkları üzerinde dururken, sektörde nasıl değişiklikler olacağına dair de tespitlerde bulunmuştur. Ayrıca webinar esnasında sektörde yaşanan sorunlar ele alınarak soru-cevap şeklinde pandemi döneminde sinemaların yaşadıkları zorluklar üzerinden geniş kapsamlı bir konuşma gerçekleştirilmiştir.
Webinar sonunda konuk Yönetmen Aydın Sayman, organizasyonun yarattığı farkındalıktan dolayı projenin ortaya çıkmasında rol oynayan öğrencilerden Mert Demirbaş, Mehmet Ali Deniz, Servet Bolat, Kübra Ökmen, Lütfi Volkan Çaynakçı, Mert Koç’a ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay’a ve Araştırma Görevlisi Nevra Çelikkol’a teşekkürlerini iletti.
 


1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat