Abdullah Akmercan Sultangazi’nin Kanayan Yarasına Parmak Bastı

Okunma: 46937
Sultangazi 18 Ağustos 2023 11:17
Videoyu Aç Abdullah Akmercan Sultangazi’nin Kanayan Yarasına Parmak Bastı
A
a

Sultangazi İlçesi içerisinde geçen tramvay yolunun yer altına alınmasını talep eden Sultangazi Malatyalılar Dernek (SUMADER) Başkan Yardımcısı Abdullah Akmercan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu soruna bir an önce el atamalıdır" dedi.

Sultangazi İlçesinin ortasında geçen tramvay yolunun yer altına alınmasını kaçınılmaz olduğunu savunan Abdullah Akmercan şunları söyledi. “ Dünyada utanç duvarı olarak bilinen birçok duvar yerle bir edilirken 650 Bin nüfuslu bir ilçenin tamda merkezinden geçen tramvay yolunun etrafına çekilen çitler ilçe esnafına ve vatandaşa büyük zararlar vermektedir. Komşuluk ve sosyal ilişkileri yok eden bu yaklaşımdan derhal vaz geçilmelidir. Tramvay yolu tez zamanda yer altına alınarak bu utançtan dönülmelidir” dedi.


 
Son yıllarda tekrardan gündeme gelen Eski Edirne Asfaltı üzerinde ki Tramvay yolunun yer altına alınması konusunda halkın ve esnafın büyük bir talebi olduğunu ifade eden Akmercan, “ 650 Bin kişinin yaşadığı Sultangazi İlçesinin içinden tramvay hattının yer üstünden geçmesi trafik kesintisini, arttıracağı gibi, buna bağlı olarak hiç istemediğimiz can ve mal kaybına da neden olacağı açıktır.



Bizim amacımız bu konuda kamuoyu oluşturmaktır ve ortak akılla doğruyu, güzeli bulma çabasıdır. Eski Edirne Asfaltı üzerinde bulunan Topkapı -  Mescid-i Selam Tramvay hattının doğru bir şekilde işleyebilmesi için insan ve hayvan girişinin önlenmesi gerekmektedir. Bunun için de iki yönlü tel hat ile çevrili olması Sultangazi ilçesini tam ortasından ikiye bölen, ‘utanç duvarı’ oluşturmuştur” dedi.



Sultangazi İlçesinin giriş bölgesinden başlayan tramvay hattının etrafına çekilen çitlerin çağdaş kentleşmeye uygun bir yaklaşım olmadığını savunan Akmercan, “ Tramvay yolunun çevresine çekilen çitlerin ilçe ulaşımı ve yaşamı olumsuz etkileyeceği, trafiğin ve kazaların artışına neden olacağı açıktır. Bu nedenle Gaziosmanpaşa Beşyüzevler’de olduğu gibi Tramvay hattının yeraltına alınması zorunlu ve gereklidir.
 
Böylelikle ilçe içi geçişinde ilçenin bölünmüşlüğüne son verileceği gibi, hemzemin geçitlerine can ve mal kaybı ile sonuçlanan kazalar önlenmiş olacaktır. Tramvay yolunun yer altına alınması Eski Edirne asfaltının genişlenmesi Sultangazi’de yaşayan hemşerilerimizin kullanımına sunularak, bu hattın yeşillendirilip yürüme, bisiklet yolları ve spor alanları yapılması çok daha güzel olacaktır.
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat