Sultangazi'nin En Önemli Sorunlarından Biride Otopark Sorunudur

Okunma: 25177
Sultangazi 30 Ağustos 2023 21:20
Videoyu Aç Sultangazi'nin En Önemli Sorunlarından Biride Otopark Sorunudur
A
a

Sultangazi Malatyalılar Dernek (SUMADER) Başkan Yardımcısı Abdullah Akmercan, Sultangazi ilçesinin en acil sorunlarından birinin otopark sorunu olduğunu dile getirerek ilçenin mülki ve idari amirlerine çağrıda bulundu.

İstanbul’un nüfus çokluğu bakımından hatırı sayılır bir yoğunluğa sahip ilçelerin başında gelen Sultangazi’de en önemli sorunların başında otopark sorunu gelmektedir.  Sultangazi’de her geçen gün içerisinde çıkılmaz bir hal alan otopark sorunu büyümeye devam ediyor.


Sultangazi Malatyalılar Dernek (SUMADER) Başkan Yardımcısı Abdullah Akmercan, şunları söyledi “Sultangazi’de trafiğe çıkan araç sayısı arttıkça park edecek yer bulmak daha da zorlaşacak. Özellikle ana arterlerde kaldırımlara park eden araçlar yayaları rahatsız etmeye başladı. Engelliler ve pusetlerle bebeğini taşıyan anneler bu durum karşısında çaresiz kalmaktadır. Yayalar için ayrılan kaldırımların araçlar tarafından işkâl edilmesi büyük bir haksızlıktır. Ancak, araçların yaya kaldırımlarına park etmemesi için de ilçede yeterli sayıda otoparkın olması şart. Yerel yönetimler vatandaşlara araçlarının parkı için müsait alanlar ve uygun yerler yaratılmalıdır. Yerel yönetimler bu soruna köklü çözümler üretmediği müddetçe bu sorun katlanarak büyümeye devam edecektir. Halkın sorunlarına eğilmeyen, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket etmeyen anlayış kaybetmeye adaydır” dedi.  


Sultangazi’de otopark sorununa dikkat çeken Akmercan, şunları söyledi. “ İlçede yaşanan bu görüntü kirliliği insanlarımızı canından bezdirmiştir. Otopark sorunu hem araç sahiplerini, hem de yayaları olumsuz etkilemektedir. Acilen yetkililerin bu sorunun giderilmesi için çalışma başlatması elzemdir” dedi.


Sultangazi’nin ana arterleri, ara sokaklar ve dükkân önlerine gelişi güzel park eden araçlar vatandaşın ve ilçe esnafının tepkisini çekerken, araç sahipleri de otopark sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini savunuyor. 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat