BİR SEVGİ DOKUNUŞU OTİZM KONTROL ÖNLEME MERKEZİ ORTAK BASIN METNİ

Okunma: 3724
Türkiye 31 Ekim 2022 22:08
Videoyu Aç BİR SEVGİ DOKUNUŞU OTİZM KONTROL ÖNLEME MERKEZİ ORTAK BASIN METNİ
A
a

MESAJIMIZ: HAYDİ TÜRKİYE ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIK HEDEFİMİZ 81 İL

BUGÜN  BURADA  BİRLİKTE  YAPACAĞIMIZ  BASIN  AÇIKLAMAMIZIN  ÖNCELİKLE ÜLKEMİZE  DAHA  SONRA  VATANDAŞLARIMIZA  HAYIRLI  OLMASINI  TEMENNİ EDİYORUZ.  BİR  SEVGİ  DOKUNUŞU  ENGELLİLER  VE  YAŞLILAR  SOSYAL YARDIMLAŞMA  VE  DAYANIŞMA  DERNEĞİMİZİN  UZUN  ZAMANDAN  BERİ  ÜZERİNDE BİRÇOK  ÜNİVERSİTENİN  DESTEĞİ  İLE  ÇALIŞTIĞI  BİR  SEVGİ  DOKUNUŞU  OTİZM KONTROL  VE  ÖNLEME  MERKEZİ  PROJEMİZİ  TAMAMLAMIŞ  BULUNMAKTAYIZ. DUYARLILIK  VE  FARKINDALIK  YARATMAK  ADINA  ÜLKEMİZİN  ÖNEMLİ  KAMU KURUMLARINDAN  OLAN  BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU  SENDİKALARININ  BU  ÖRNEK  VE  ÖNCÜ DESTEKLERİNDEN  DOLAYI  SONSUZ  TEŞEKKÜRLERİMİZİ  SUNARIZ.




Eğitim İş Sendikamız, ülkede yaşayan herkesin çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkı olduğunu savunur ve bu hakkın yaşama geçirilmesi için mücadele eder. Bunun yanı sıra çocuk haklarının, evrensel ölçütler çerçevesinde çalışma yaşamına ve toplumsal yaşama uyumlu hale getirilmesi için mücadele eder.
 
Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin hazırlamış olduğu Bir Sevgi Dokunuşu Otizm Kontrol ve Önleme Merkezleri projesinin çalışmalarına destek vermek noktasında yanlarında olduğumuzu ve gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz. Bu noktada sayın Dr. Sevgi Düzgün’e böyle bir projeyi başlattığı için teşekkür ediyoruz.
 
Eğitim İş Sendikasındaki eğitim emekçileri pek çok kez otizm farkındalığı ve otizm teşhis süreci ve sonrası konusunda pek çok çalışma yapmış ve bu süreçteki sorunları dile getirmiştir.
 
Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin otizme yaklaşımını ve toplum sağlığı açısından kaygılarını takdir ediyoruz. İlgili öğretmenlerimiz de özellikle otizm tanısı konmuş çocukların ailelerinin danışma ve yol haritası belirleme ile ailelerin farkındalığı noktasında destek alabileceği bir bağımsız merkez olmadığını düşünüyor ve gerekliliğinin toplum sağlığı açısından önemine vurgu yapıyorlar. Kamusal hizmet alanında sivil toplum kuruluşlarının bu noktadaki üretimi ve katkısı tamamen halkın menfaati ve cumhuriyet değerlerinin bakış açısı ile ilgilidir.
 
Cumhuriyetin sağlıklı nesillerle büyüyeceğine ve cumhuriyetin kimsesizlerin kimsesi olduğu bilinciyle bu projeyi destekliyor ve  Eğitim İş ailesi olarak paydaşı olmaktan onur duyuyoruz.
Tanı sürecinin yeniden değerlendirilmesi, ailelerin yönlendirilmesi, öğretmenlerimizle fikir alışverişi yapılması, test tekniklerindeki değişimler üzerine Dr. Sevgi Düzgün gibi alanında uzman kişilerle iş birliği yapmak çocuklarımızın hayatının sevgi dokunuşuyla bambaşka bir yola gideceğini biliyoruz.
 
Eğitim İş Sendikası olarak cumhuriyetimizin geleceği olan gençlerimizin daha sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için toplum sağlığı ve toplum yararının gözetildiği her çalışmaya geçmişte olduğu gibi bundan sonra da gerekli katkıyı sonuna kadar sunacağımızı bildiriyoruz. Sevgi ve saygılarımızla.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat