Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonundan Kılıçdaroğlu açıklaması

Okunma: 11611
Türkiye 24 Nisan 2023 22:22
Videoyu Aç Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonundan Kılıçdaroğlu açıklaması
A
a

Adıyaman ilimizde vuku bulan provokasyon girişimi ile ilgili 12 üye derneğin bağlı bulunduğu ADIYAMAN / GERGERLİLER FEDERASYONUNDAN (ADIGER-FED) yapılan açıklama:

BASINA ve KAMUOYUNA
 

Millet ittifakın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman’da bayramın 1. günü  farklı 3 yerde yapılan provokasyon toplumuzda esefle karşılanmış, hoşgörü şehri kabul edilen Adıyaman’ımızın ahlaki değerleri ile bağdaşmamıştır.



Siyasi partiler gelip geçicidir. Yaşam içerisinde değişir, dönüşür ve varoluş sebebi ortadan kalktığında yok olurlar. Fakat şehirler öyle değil. Tarihsel süreç içerisinde kendine özgü kimlikleri oluşur.


Tıpkı Adıyaman ismi ile özdeşleşen; hoşgörü kenti, huzur ve barışın kenti ve önemlisi Anadolu diyarının kadirşinaslık geleneğinin en güzel yaşandığı şehir gibi.


Dini bayramlar ise kardeşliğin pekiştiği, dargın ve küskünlerin barıştığı huzur ve mutluluğun egemen olduğu günlerdir.


Bu mübarek günde, tarihsel süreç içerisinde Adıyaman’ımızın oluşmuş kimliklerini kendini bilmez birilerinin tarafgirlik ve siyasi şovenlik hevesine heba etmelerine ses çıkarmayanları ve yapanları  şiddetle kınıyoruz.


Adıyaman’ın birlik ve beraberliği her türlü siyasi çıkar ve yararın üstündedir.


Hiç bir Adıyamanlının kabul etmeyeceği, bu erdemsiz hareketi hoyratça kullananlara ses çıkartmayanları ve alet olanları kınıyor, bir daha yaşanmaması için devleti yönetenleri sahaya ve sağduyuya davet ediyoruz.



 ADIGER-FED Yönetimi Adına

                   Av. Ali ACAR
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat