Türkiye'yi Bekleyen Tehlike.

Okunma: 529
Sultangazi 2 Şubat 2016 20:55
Videoyu Aç Türkiye'yi Bekleyen Tehlike.
A
a

Son iki yılda eski ekonomi bakanı Ali Babacan'ın sürekli hukukun üstünlüğüne vurgu yapıp imalat- sanayi ekonomisi uyarısı yaptığını hatırlıyoruz.

Gerçekten de ihracatımız dibe vurdu adeta çöktü. Turizm gelirlerimiz de çok düştü. Lüks konut ve Avm ile nereye kadar gidebiliriz. Kusura bakmayın hiç bir yere gidemeyiz. Dünyadaki petrol fiyatlarının düşmesi iç piyasaya yansıtılmayınca enflasyon arttı. Devalüasyon oldu. ABD-Rusya Türkiye'yi her taraftan kıskaca almış durumda.
 
ABD merkez bankası fed ülkesinde 0 olan faizleri arttırarak gelişmekte olan ülkelerden para çıkışını sağlıyor. Dolar yön değiştirdi. Amerika’ya geri dönüyor. Rusya uçak krizi nedeniyle vatandaşlarının Türkiye'ye gelmesini yasakladı. Türkiye’de mal alımını durdurdu.
 
Rusya’ya satamıyoruz. Irak a satamıyoruz. Suriye’ye satamıyoruz. İran’la limoniyiz. Yapmamız gereken kutuplaşmayı bırakıp hukukun üstünlüğüne dönmeliyiz. İhracata yönelik imalat sanayisine ve tarım üretimine öncelik verip, kaynak ayırmalıyız. Yeni pazarlar aramalıyız. Aksi takdirde Dolar bulamayacağız. Dolar bulamayınca hazine daha yüksek faizle borç dolar bulmaya çalışacak. Bu kısır döngü sürdükçe dolar daha da artacak. Doların artması; enflasyon demektir, devalüasyon demektir, zam demektir... Sağlıcakla kalın.
 
Yarcan TAN
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat