GERSOY-DER'DEN BASINA VE KAMUOYUNA

Okunma: 747
Sultangazi 5 Ekim 2022 15:16
Videoyu Aç GERSOY-DER'DEN BASINA VE KAMUOYUNA
A
a

Kuruluş tarihi 1998'den itibaren Gergerlilerin yoğunlukta yaşadığı İstanbul'da, yürüttüğü faaliyetler ile birçok Gergerli ye dokunmuş, ayrıca birçok dernek ve federasyonun kökeni ve kurucusu olmuş olan GERSOY-DER gibi önemli bir demokratik kitle örgütünün Adıyaman'ın tanıtım günleri düzenlenirken yok sayılmasını kabul etmiyor ve doğru bulmuyoruz.

Yapmış olduğumuz binlerce katılımlı piknik organizasyonları, iftar yemekleri, futbol turnuvaları, yardım kampanyaları, yüzlerce öğrenciye verdiğimiz burslar, katıldığımız taziyeler, düğünler ortadayken Adıyaman tanıtım günlerinde derneğimize yer verilmemiş iletişime geçilmemiştir. Bizlerin talepleri ise dikkatte alınmamıştır.

Adıyaman tanıtım günleri, ülkemizde seçim yaklaşırken bulundukları kurumları kullanan kimi insanların kendilerini gösterecekleri siyasi arenaya dönüştürülmüş durumda. Amaçları birlik ve beraberliği sağlamak olan federasyonlarımız ise kendi aralarında tartışmalara sözlü kavgalara tutuşmuş durumda. Bu üslup ve tutumlar bir kültür mozaiği olan Gerger’imiz başta olmak üzere Adıyaman’ı İstanbul’da yaşayan farklı dil ve kültürden milyonlarca insanın tanımasının ve gençlerimizle buluşmamızın önüne geçmiştir.

Bilinmelidir ki Gergerli hemşerilerimizle ve gençlerimizle buluşmamız, kucaklaşmamız tüm siyasi aktörlerden ve siyasi fikirlerden daha önemlidir. Bu amaç ve doğrultuda en kısa zamanda kendi organizasyonlarımızla tekrardan hemşerilerimizle kucaklaşacağız.

Üzülerek belirmek istiyoruz; birlik ve beraberliğin olmadığı, derneklerimizin yok sayıldığı, kültür mozaiğimizi yansıtmayan ve tekelleşme sürecine girmiş olan 6-9 Ekim 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Adıyaman Tanıtım Günlerine katılmama kararı almış bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla sunarız.

GERSOY-DER
Yönetim Kurulu
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat