Hoş Geldin Deniz Bebek

Okunma: 913
Türkiye 17 Şubat 2016 21:10
Videoyu Aç Hoş Geldin Deniz Bebek
A
a

Evet kızım dünyaya sağlıklı bir erkek bebek getirdi. Daha önce kararlaştırdığımız gibi adıyla büyüsün diye ismini Deniz Ali koyduk. Çok mutluyum umarım uzun ve mutlu bir yaşam sürer. Hoş geldin bebek, Safalar getirdin hanemize Deniz Ali benim ilk torunum. Umarım oğlumun da çocuğunu sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım.

Birçok tanıdığım, tanımadığım insan torun sevgisinin bir başka olduğunu söyler. Şu anda bu konuda pekte bir şeyler söylemek istemiyorum. Çünkü torunum ile vakit geçirme olanağım henüz olmadı. Ancak benim için torun sevgisinin çocuklarıma olan sevgimden fazla olacağını zannetmiyorum.

Biliyorum birçoğunuz hemen neden ki diye sorular yönelttiğinizi duyar gibiyim. Belki birçok babadan farklı olarak ben kendi çocuklarımla kaliteli ve etkili vakit geçirdiğime inananlardanım. Kızım kucağımda büyüdü. Belki oğlum bu konuda azda olsa bana alınabilir. Çünkü kızımın çocukluğu meslek hayatımın daha durağan ve yavaş olduğu bir dönemdi. Ondan dolayı kızıma daha fazla zaman ayırabildim. Oğlumun çocukluğu meslek yaşantımın en yoğun dönemiydi. Ondan dolayı Umud’uma fazla zaman ayırma olanağım olmadı.

Özetle çocuklarımın büyümeleri benim bizzat onları ayağımda sallamam, onlarla yorganın altında saatlerce oyunlar oynamam ile geçtiği için çocuk sevgisini yeterince tadabildiğimi düşünüyorum. Oysa kimi ailelerde öyle olmayabilir. Evin ekmeğini getiren baba eve yorgun argın gelir. Ve ilgi alaka bekler. Onun çocuklarıyla uğraşacak vakti yoktur. Çocuklar ile ilgilenmek annenin görevidir. Kimi bölgelerde bırakın çocuklarla ilgilenmek büyüklerin yanında çocuğunu kucağına almak bile mümkün değildir.

İşte kurt kocayınca yani artık yaş kemale erdiğinde gelen bir torun böyle bir babaya tatmadığı bazı duyguları tattırabilir. O zaman dudaklarının arasından “ torun baldan tatlıdır, torun çocuğundan daha tatlıdır” cümlesi dökülüverir. Sevginin tarifi olmaz. Doğal olarak sevginin her türü bir başkadır. Mutlaka torun sevgisi de çok başkadır. Ben çocuklarıma gösterdiğim sevginin daha fazlasını torunum Deniz Ali’ye göstereceğimden şüphe duymuyorum. Benim anlatmak istediğim şey çocuklarına fırsat bulamadıkları için sevgi gösteremeyen babalar torunlarına olan sevgiyi biraz abartıyorlar gözlemlerimdir.
Ben torunum Deniz Ali ile bir dede torun ilişkisinden çok, arkadaş olmayı isterim. Çocukluğumu yaşamamış dede olarak Deniz Ali ile birlikte parklarda salıncaklara binmeyi, bisiklet sürmeyi, kırlarda koşup yuvarlanmayı hayal ediyorum. Tabi ömrümüz buna yeterse. Hayalini kurmak bile çok güzel. Fazla uzatmadan bir çümle ile yazımı sonlandırayım. 

Allah’ım Torunum Deniz Ali’yi Babası Ertan ve Annesi Dilan’a bağışlasın. Uzun ve kaliteli bir ömrü olsun, ismi ile yaşasın. Mutlu huzurlu yaşasın. Hiçbir zaman ayağı taşa takılmasın. Uğursuza, soysuza, şerefsize, hasiyetsize ve kişiliksize muhtaç etmesin.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat