Başbakan Davutoğlu, Tüm Canbeyler Dernek Başkanı ve Yönetimi ile Görüştü

Okunma: 743
Sultangazi 19 Şubat 2016 21:30
Videoyu Aç Başbakan Davutoğlu, Tüm Canbeyler Dernek Başkanı ve Yönetimi ile Görüştü
A
a

Merkezi Sultangazi 50. Yıl Mahallesinde Bulunan Tüm Canbeyler Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş, Dernek yönetimi ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti.

Durmuş, Terör Deyince: insaf ve vicdan yoksunluğunu görürüz

 Ankara’da Başbakanlık konutunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelen Tüm Canbeyler Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş, “ biz Adıyamanlılar Pazarda, Camilerde, bayramda, iftarda, doğumda, nikahta, cenazede bir araya gelen bir topluluğun üyeleriyiz. Kim ülkemizin bu denli güzel insanlarının arasına fitne sokabilir. Bizler etle tırnak gibiyiz. Bizleri bir birimizden ayırmak mümkün değildir. Son dönemde ülkemizde yaşanan terör olaylarına da değinen Durmuş şunları söyledi.  “Geçmişten günümüze yaşanan ve yüreklerimizi dağlayan bu tür elim hadiselerin temelinde, insanın merhametsizliğinin, insaf ve vicdan yoksunluğunun yattığını görürüz. Nitekim bu insaf ve merhamet yoksunluğunun, insanı ne kadar zalim ve gaddar hale getirebileceğine geçtiğimiz günlerde Onlarca vatandaşımızın hayatına kasteden menfur terör saldırısı hepimizi derinden yaraladı. Bu tür menfur saldırılar karşısında dün olduğu gibi bugün de metin bir duruş sergileyerek ve kardeşlik beyanımızı tekrarlayarak gevşemeyecek ve dağılmayacağız. Aksine birbirimizle daha fazla kenetlenerek güçlenecek; akılla, ferasetle, sağduyu ve duayla sıkıntıları hep birlikte aşacağız” dedi.

Davutoğlu, yeter ki kardeşlik diliyle, muhabbet diliyle konuşalım

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye olağanüstü bir hal yaşatmayacaklarını belirterek, "Demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden bir an dahi taviz vermeyiz. Hiçbir şekilde 13 yıllık kazanımlardan geriye dönüş olmayacak. Bu ülkede hiç kimse etnik ve kimliği dolayısıyla dışlanmayacak, ötekileştirilmeyecek, tahkir edilmeyecek, ayrımcı bir muameleye uğramayacak. Herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eşit vatandaşları olma onurunu yaşayacak. Kürtçe konuşsun, Türkçe konuşsun, hangi dilde konuşursa konuşsun, yeter ki kardeşlik diliyle, muhabbet diliyle konuşsun" dedi.

Durmuş, Şirin Ünal ile Görüştü

Tüm Cabeyler Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş ve Yönetimi AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Şirin Ünal ile de bir araya geldi. Seçim çalışmaları döneminde Tüm Canbeyler Derneğinde sık sık seçmenlerle bir araya gelen Ünal, bu süreçten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konuklarını meclis toplantısında da ağırlayan ünal, İstanbul’a geldiğinde Tüm Canbeyler Derneğine uğrayacağının da sözünü verdi.
Abdulbaki Durmuş, Ünal’a ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Şirin Ünal’a teşekkür etti. Tüm Canbeyler Derneğinin  önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizen Durmuş yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat