EŞİNİZİN BORÇLARINDAN SORUMLU MUSUNUZ ?

Okunma: 1012
Türkiye 17 Mart 2016 02:08
Videoyu Aç EŞİNİZİN BORÇLARINDAN SORUMLU MUSUNUZ ?
A
a

Değerli sayfa dostlarım ve okurlarım bu makalemde tarafıma sıkça sorulan sorulardan bu soruya cevap vermek istiyorum.Umuyorum siz değerli okurlarım için aydınlatıcı olur .

Evlilik devam ederken eşin borçları da, eşe aittir. Yani eşin borçlarından diğer eş sorumlu değildir. Bu sayede, eşin borcundan dolayı diğer eşin aldığı maaşa, kendi adına kayıtlı eve haciz konamaz. EMK (Edinilmiş mallara katılma rejimine göre )evlilik, boşanma veya ölüm ile sona erdiği takdirde, mallar ayrılmaktadır. Boşanma ya da ölüm halinde, eşlerin edinilmiş malları ve müşterek mülkiyetteki edinilmiş mallar tasfiyeye tabi tutulur.
Aynı şekilde eşinizin kamu borçlarından da sorumlu değilsiniz .Tabiki muvazaalı işlemler hariç.

1 Ocak 2002’den sonra evlendiyseniz ya da evliliğiniz bu tarihten sonra da devam etmişse ve eşinizle aranızda evlilik sözleşmesi yapmadıysanız, otomatik olarak “edinilmiş mallara katılma (EMK)” diye adlandırdığımız sisteme dâhilsiniz demektir
İster çalışın, isterseniz evde oturun, evliliğiniz süresince alınan tüm malların değerlerine ortaksınız.
Bu sistemde ortak mallara bazı istisnalar öngörülmüş. Örneğin babanızdan kalan daireler kişisel malınız sayılıyor, ortak mallara girmiyor. Ama bu daireleri kiraya verdiniz, her ay kira parası alıp bunu ayrı bir banka hesabında biriktiriyorsunuz; bu paraların yarısı eşinize ait. Ya da kaza geçirdiniz, bir miktar maddi tazminat aldınız, bir miktar da manevi tazminat. Aldığınız maddi tazminatın yarısı eşinize ait ama manevi tazminatın tamamı sizin kişisel malınız sayılıyor.
İş bu yukarıda açıkladığım nedenlere göre eşinizle danışıklı bir işlem yapmadıysanız eşinizin borcundan dolayı sorumlu tutulmayacaksınız .
Saygılar sunuyorum.Bu konudaki sorularınızı NEVİN ÖMEROĞLU DEMİREL FACEBOOK ÖMEROĞLU HUKUK BÜROSU SAYFASI 0 532 508 90 45 NOLU İRTİBAT TELEFONU 'na bildirebilirisiniz .
 

ÖMEROĞLU HUKUK BÜROSU
AV.NEVİN ÖMEROĞLU DEMİREL
(İSTANBUL BAROSU )


1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat