Yarcan Tan, Emitt Fuarında Ardahan Valisi ve Belediye Başkanıyla Buluştu

Okunma: 782
Türkiye 28 Ocak 2016 23:11
Videoyu Aç Yarcan Tan, Emitt Fuarında Ardahan Valisi ve Belediye Başkanıyla Buluştu
A
a

Ardahan İli Göle İlçesi Sürügüden Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Yarcan Tan ve Yönetim Kurulu Üyesi Kale Durmuş, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ile bir araya geldi.

Ardahan İli Göle İlçesi Sürügüden Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Yarcan Tan ve Yönetim Kurulu Üyesi Kale Durmuş, Ardahan Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 2016 Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve seyahat Fuarı’nda (EMİTT) açtığı standı ziyaret ettiler.

Tan, Gazetemize fuarla ilgili yapmış olduğu açıklamada Ardahan’da organik beslenen dağlarda, ovalarda ve yaylalarda birçok çiçekle beslenen hayvanlarda elde ettiğimiz sütten yaptığımız kaşarı, çeçil peyniri ve diğer ürünlerimizi tanıtacağız ayrıca markalaştırmak için gayret edeceğiz, sizlerinde gördüğü gibi dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan şeffaf renkteki bin bir çiçekten arıların organik olarak yaptığı balı dünyaya tanıtmak için gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Tan konuşmasının devamında Kafkas arı ırkından elde ettiğimiz ve bin civarında çiçekten toplanan polenden elde edilen Ardahan balını bulunduğu yerden kurtaracağız. Onun tanıtımıyla uğraşacağız ve markalaştıracağız. Ardahan'a gelen turistler ilk kalktığında sabah kahvaltısında çeçili, kaşarı, gravyer, lavaşı, ketesi ve pişiden beslendikten sonra Ardahanı’ı dolaşacaklar ve öğlen ise kaz yemeği yiyecekler. Ardahan Türkiye’nin kaz eti bakımından en önemli yerlerindendir’’ şeklinde konuştu.

Ardahan İli Göle İlçesi Sürügüden Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Yarcan Tan, Ardahan Valisi Ahmet Deniz ile yaptığı istişare de şunları dile getirdi. Biz Ardahan İli Göle İlçesi Sürügüden köyümüze bir köprü yaptırmak istiyoruz. Valiliğimizden bu köprünün projesinin çizilmesini talep ediyoruz, diğer maddi olanakları derneğimizin üyelerinden biri karşılayacaktır” dedi.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, “bu projenin üzerinden duracaklarını elinden geldiğince yardımcı olacaklarını belirtti. Hayırsever vatandaşı da kutladığını sözlerine” ekledi. Yapılan istişarelerin ardından Ardahan standı gezildi. Çeşitli ikramların sunumundan sonra Yarcan Tan ve Kale Durmuş stant dan” ayrıldı.

 

 














1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat