Sultangazi’de Malatya Coşkusu

Okunma: 602
Türkiye 27 Ocak 2016 13:09
Videoyu Aç Sultangazi’de Malatya Coşkusu
A
a

Malatya’yı temsil eden 200 sivil toplum kuruluşu, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği ( MASTÖP) Yönetim Kurulu Üyesi Hadi Dursun’un organizasyonuyla Sultangazi Venedik Tesislerinde kahvaltıda bir araya geldi.

Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Hadi Dursun, bugüne kadar başarılmayan bir organizasyona imza attı. Venedik tesislerini hınca hınç dolduran bine yakın davetli salona sığmadı. Siyaset, iş dünyası, bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarının buluştuğu kahvaltıya şu işimler katıldı.


 
Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Gülay Yedekçi, Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Bakırköy AK Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler, Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Mustafa Tiryakioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Eski İlçe Başkanı Ali Boztaş, Malatya İli Pütürge İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Polat, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erdönmez, Sultangazi AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mahmut Yılmaz, Ünlü sanatçı Selahattin Alpay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, Pütürge Vakfı Başkanı Nami Korkmaz, MİAD Başkanı Yunus Aktaş ve 200 üzerinde sivil toplum kuruluşu katıldı.


 
Hadi Dursun Birlik Ve Beraberliğe Vurgu Yaptı
 
Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Hadi Dursun, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. “Malatyalıların her nerede olursa olsun yaşadığı coğrafyaya değer kattığının altını çizen Dursun, Sultangazi’de Malatyalı hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini sağlamak ve Malatya Sporumuza destek olmak önceliklerimiz arasında olmalıdır” dedi.


 
Adil Gevrek Herkes Elini Taşın Altına Koymalı
 
Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek coşkulu alkışlar eşliğinde konuşma kürsüsüne çıktı. Gevrek konuşmasında şunları söyledi. “ Bu nezih mekanda 200’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile bir arada olmak, Sultangazi’de ki Malatyalı hemşerileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm enerjilerini Malatyasporun başarısı için harcayacaklarını ifade eden Adil Gevrek, 5 yeni transferle takımını güçlendirdiğini söyledi. Sultangazi’de Malatyalıların düzenlediği her toplantıda gereken ilgiyi ve alakayı gördüklerini ifade eden Gevrek, tüm katılımcılara teşekkür etti.
 
Adil Gevrek, konuşmasının devamında Malatyasporun başarısı burada toplanan sivil toplum kuruluşu, işadamı, ve siyasilerin vereceği destekle daha da güçleneceğini hatırlattı. Hiçbir başarı durup dururken gelmez, emek gerekir, çalışmak gerekir, maddiyat gerekir bundan dolayı karınca kararınca herkesin elini az da olsa taşın altına koyması gerekir diyerek konuşmasını noktaladı.

 
Dağlar Civan’a Fahri Hemşerilik Rozeti
 
Çankırı nüfusuna kayıtlı Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan’a kahvaltı programında Yeni Malatyaspor rozeti takılarak Fahri hemşerilik nişanesi denildi. Bu durumdan çok mutlu olan Dağlar Civan, yıllardır birçok Malatyalı kardeşimle birlikte siyaset yaptım. Dostluğu, kardeşliği ve bir çok iyi ve güzel değeri onlarla birlikte paylaştım. Bundan dolayı Yeni Malatyasporun rozetini takmak onurdur” dedi.  



 
Dağlar Civan, Ekip Ruhu Mantığı İle Hareket Edin
 
Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan Kahvaltıda yaptığı konuşmada Yeni Malatyaspora başarılar diledi. Dağlar Civan konuşmasında şunları söyledi. “ Ekip ruhu mantığı ile hareket edip, olağan üstü bir gayret ortaya koyarak yeni Malatyasporu hak ettiği yere getirme gayretinizi canı gönülden kutluyorum. Sporun dışında olan birisi olarak, insan eğitimi ve sağlığında sporun ve özelliklede futbolun büyük bir öneminin olduğuna inanıyorum. Ülkemizde öğretim alanında büyük mesafeler alınmasının yanında, eğitim ve gençlik konusunda da büyük projelere üretilerek hayata geçirilmiştir. Sporun eğitimdeki önemini bilerek bu konuda geniş kitlelere yönelik projeler bu iktidar döneminde gerçekleşmiştir şeklinde konuştu”
 
 
 
Aysun Çelikler, İstanbul’da Yeni Malatyasporun Ruhunu Yaşatacağız
 
 
Kahvaltıda bir konuşma yapan Bakırköy AK Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler, İstanbul’da Yeni Malatyasporun ruhunu yaşatmaya ve geliştirmeye gayret gösterdiklerini belirtti. Kulübün yeni transferlerle takımı güçlendirdiğini altını çizen Çelikler, yeni Malatyasporun sadece bir spor kulübü deği aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek hedef ve projeleri hakkında konuştu. Yeni Malatyaspor çok önemli bir kimlik ve insanları yakınlaştıran bir bağdır. İstanbul’daki Yeni Malatyalıların bir birlerini tanımasını birlikte maç seyretmesini mümkünse maçları takip etmesini şampiyonlukları kutlamak gibi aktiviteleri mümkün olduğunca bir arada yapmalarını sağlamak istiyoruz. Bu bağlamda her zaman yeni Malatyasporumuzun yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyor, malatyasporumuz için ne gerekiyorsa yapacağımızı söylüyoruz” diye konuştu.
 
 
 
Tüm Malatyalıların ortak değeri olan Yeni Malatyasporun başarısı için toplanan yüzlerce sivil toplum kuruluşunun temsilcisi kötü hava koşullarına rağmen Venedik Tesislerinde bir araya gelmesi başta yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Hadi Dursun ve Yeni Malatyaspor camiasını umutlandırdı. Davete iştirak eden yüzlerce sivil toplum kuruluşunun temsilcisi bu nezih mekanda birlikte kahvaltı yapmanın mutluluğunu yaşadı.



 
 
 
 
 
 
 
     








 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat