Tüm Canbeyler Derneğinde Kutlu Doğum Programı

Okunma: 633
Sultangazi 23 Nisan 2016 16:06
Videoyu Aç Tüm Canbeyler Derneğinde Kutlu Doğum Programı
A
a

Türkye’de çok önemli bir potansiyele sahip olan, Sultangazi’de bir çok siyasiyi dernek çatısı altında ağırlayan Tüm Canbeyler Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş, içerisinde nice evliyaları, barındıran ve alimler yetiştiren İslam coğrafyasına barut kokusunun yakışmadığını sadece gül kokusunun yakıştığını söyledi

Merkezi Sultangazi 50. Yıl Mahallesinde bulunan Tüm Canbeyler Derneği Kutlu doğum programına Adıyaman’ın önde gelen İslami bilgi ve birikimine sahip büyükleri de davet etti. gençlerin geldiği davette kısa bir konuşma yapan Adıyaman’ın kanat önderi şunları söyledi. “gülü gül Muhammed Mustafa’dan aldıklarını ve gül denince akla Muhammed Mustafa’yı hatırlatan bir medeniyetin çocukları olduklarını ifade eden konuşmacı, nice kardeşimiz zor günler geçirdi. Evlatlarımız şehit oldu.  Eli kalem tutacak bu toprağın çocukları kendi kendilerini helak ettiler. İnsanlar evsiz barksız kalarak İslam Coğrafyasını terk ettiler. Bir Müslüman bir Müslüman kıyar mı? Cenabı hak bir daha hanelere bu tür kötülüklerin girmesine izin vermesin. Rabbim bizleri muhafaza eylesin. Şimdi yaraları sarma zamanıdır. Kalpleri birleştirme yürekleri paylaşma zamanıdır. Gelin hep birlikte olalım. Birbirlerimiz için güzelleştirmek varken barışı ve merhameti İslam Coğrafyasından birlikte bütün dünyaya göstermek varken kalplerin arasına kin, öfke ve nefret yakışır mı?” dedi.
 
Konuşmaların ardından çeşitli ikramların sunumuyla devam eden sohbet akşamın geç saatlerine kadar devam etti. Bu önemli haftanın güzelliği bizlere barışı ve kardeşliği müjdelesin temennisiyle toplantı sonlandırıldı.         








1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat