Sürügüden Derneğinden Altunay’a ziyaret

Okunma: 748
Sultangazi 27 Nisan 2016 23:59
Videoyu Aç Sürügüden Derneğinden Altunay’a ziyaret
A
a

Merkezi İstanbul İli Sultangazi İlçesi Sultançiftliği Mahallesinde bulunan Ardahan İli Göle İlçesi Sürügüden Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Yarcan Tan ve Başkan Yardımcısı Selçuk Gazioğlu Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette kendilerini tanıtan Yarcan Tan ve Selçuk Gazioğlu şunları söyledi. “ merkezi sultangazi Sultançiftliği Mahallesinde bulunan Sürügüden Derneğinin Başkan ve Başkan Yardımcısıyız. Bir yıl önce derneğimizde yapılan olağan kongreyle Dernek başkanlığına getirildik. Derneğimiz kuruluş amacına uygun birçok aktiviteye imza attı. Gerek bizden önce gerekse derneğin kurucu yönetim kurulu üyeleri köyümüze birçok hizmette bulundu. Kısaca özetleyecek olursak köyümüzün yolları ve sokakları kaldırım taşlarıyla donatıldı. Bir yangın sonrası kullanılmaz hale gelen köy camiimiz derneğimiz tarafından yeniden inşa edildi. Bu dünyadan göç eden yakınlarımızın bulunduğu mezarların etrafı duvarlarla örüldü. Köyümüze şu an işlevsel olmasa da sağlık merkezi inşa edildi. Benim başkanlık dönemimde çatısı yıpranan köy camimizin tavan kısmı yeniden elden geçirildi. 32 öğrenciye burs vermekteyiz. Genel anlamda köyümüzün nüfusu 8 Bin kadardır. Şu an köyümüzde 350 kişiye yakın insan yaşamaktadır. 6 Bin civarındaki nüfus Sultangazi’de diğerleri de İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerde yaşamaktadır. Sadece sizleri ziyaret ederek kendimizi tanıtmak ve sizleri derneğimize davet etmek istiyoruz. Ziyaretimizin kısaca sebebi budur” dedi.


 
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay bu nazik ziyaretten doyalı memnun olduğunu dile getirerek konuklarına teşekkür etti. En kısa zamanda Sürügüden derneğini ziyaret edeceğini söyleyen Altunay konuklarını kapıya kadar yolcu etti.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat