Sultangazi'de Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

Okunma: 2689
Sultangazi 19 Ekim 2021 20:24
Videoyu Aç Sultangazi'de Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı
A
a

Sultangazi Kaymakamlığı önündeki törene, Sultangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Esentepe Mahallesi Muhtarı Haydar Polat ve 15 Mahalle Muhtarı katıldı.

Atatürk Büstüne çelenk sunumu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin Sultangazi Muhtarlar Dernek Başkanı Haydar Polat bir konuşma yaptı. Polat, yaptığı konuşmada muhtarların 19 Ekim Muhtarlar gününü kutladı.



İşte o konuşma

“ Her toplum ancak kendi temel değerlerine, oluşumuna temel özellikleri kazandıran ideolojiye çabaya değer verdiği oranda ömrünü uzatabilir. Dolayısıyla yüz yıl belki de bin yıl tarihini yaşatabilir. . Dolayısıyla biz muhtarlar olarak uzun yıllardır yani 19 Ekim 1829 tarihinde 2 muhtar tarafından yayınlanan Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan neredeyse 187 yıldır bu topraklarda varlığını sürdüren tarihsel bir misyon, tarihsel bir sorumlulukla ilkeli, inançlı şeffaf bir yönetim anlayışıyla bulundukları köy veya mahallelerde halk ile kurumlar arasında köprü vazifesi haline gelmiştir. Türk idare sisteminde yerli ve milli olan tek kurumdur. İşte bu anlayışla bir kez daha benzeri bir tarihi süreç içerisinde yine aynı sorumluluk ve ciddiyet çerçevesinde değişimi, gelişimi, güzelleşmeyi hakkın ve adaletin temsilcilerini var eden siz değerli muhtarlarıma canı gönülden teşekkür ederim. Ve yine 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgeyle muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar veren bu günün muhtarlar günü ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımız, Gazi Meclisimizde grubu bulunan siyasi partilerin tüm milletvekillerine emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.



 
Bugün başkanlığını yaptığım beni ben yapan, bizi biz yapan Sultangazi Muhtarlar Derneği’nin kurulmasında emeği geçen onursal başkanımız Sayın Zeki Yıldız’a çalışma arkadaşlarına ve hali hazırda görevde olan muhtar arkadaşlarıma bütün üyelerine binlerce kez vefa duygularımı ve sevgilerimi iletmek istiyorum.

 
Muhtarlar olarak işimiz zor. Ama, güçlüyüz, başaracağız. Kimlerle başaracağız. Kaymakamımızla, belediyemizle, kurumlarımızla başaracağız. Güçlüyüz çünkü gücümüzü sayın Cumhurbaşkanımızın 27. Muhtarlar toplantısında muhtarlar için söyledikleri sözlerden alıyoruz. Ve son olarak 19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle bu programı hazırlamakta emeği geçen Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
Katkılarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı gönül dolusu sıcak selam ve sevgilerimi sunuyorum. Muhtarlar gününüz kutlu olsun” dedi.     
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat