Sultangazi Belediyesi Adıyaman'da Konteyner Kent Kuruyor

Okunma: 10524
Sultangazi 16 Şubat 2023 18:12
Videoyu Aç Sultangazi Belediyesi Adıyaman'da Konteyner Kent Kuruyor
A
a

Sultangazi Belediyesi Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından hasar gören bölgelerden Adıyaman'da konteyner kent kurmaya başladı.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un talimatıyla harekete geçen ekipler depremin ilk gününden itibaren bölgeye onlarca Tır yardım ulaştırdı. Sultangazi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E)'yı deprem bölgesine gönderen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, kendisi de depremden en çok etkilenen Adıyaman’a giderek çeşitli incelemelerde bulundu. Depremzedelere sarılarak onların acısına ortak olan Dursun, zaman zaman duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.  


 
Sabahın ilk ışıklarına kadar depremzedelerle yanan ateşin başında sabahlayan Başkan Av. Abdurrahman Dursun, Adıyaman’da depremden etkilenenler için İçişleri Bakanlığı izni ve AFAD koordinasyonunda konteyner kent kurulumuna başladı. Kalıcı deprem konutlarından önce depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için 1+1 ve 2+1 şeklinde olacak konteyner evlerin dışında ise market, umumi çamaşırhane, sağlık ocağı ve çocuk oyun alanları bulunacak.


 
Deprem bölgesinde konteyner kentin yapılacağı alana giderek incelemelerde bulunan ve depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, çalışmalara ivedilikle başladıklarını belirtti. Dursun, önümüzdeki günlerde konteyner kentin tam teşekküllü hazır hale gelerek depremzedelerin kullanımına açılacağını kaydetti.








 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat