Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Sezai Karakoç Gençlik, Spor ve Engelliler Merkezi'nin yapımını tamamladı

Okunma: 2854
Sultangazi 14 Kasım 2023 10:50
Videoyu Aç Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Sezai Karakoç Gençlik, Spor ve Engelliler Merkezi'nin yapımını tamamladı
A
a

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Esentepe Mahallesi'nde inşasına başladığı Gençlik, Spor ve Engelliler Merkezi'nin yapımını tamamladı.

Spor alanları ve kapalı yüzme havuzuyla dikkat çeken tesis, engelli bireylerin günlük hayata adapte olmalarına katkı sağlayacak Engelliler Merkezi ile birlikte hizmete başlamak için gün sayıyor. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, gençlere yönelik hizmet verecek bu tesise şair ve yazar Sezai Karaç’un isminin verileceğini söyledi.
İlçe sakinlerini çok fonksiyonlu kültür ve spor merkezleriyle buluşturan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, bu kez Esentepe Mahallesi’ne nitelikli bir tesis inşa etti. Gençlerin ders çalışıp, spor yapabileceği alanların yanı sıra tesisin bünyesinde bulunan Engelliler Merkezi, özel bireylerin sosyal yaşama adapte olmalarını kolaylaştırmak için hizmet verecek.


 
Bu Merkezde Engel Yok!
 
Sultangazi İlçesinin özel bireyleri; psikolojik danışma odaları, grup/bireysel çalışma odaları ile günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunları özel eğitmenlerle birlikte aşacak. Böylece özel bireylerin, kendilerine olan güvenlerini artırarak hayata daha sıkı tutunmalarına katkı sağlanacak.
Ayrıca Engelsiz Saatler projesiyle, ailelerinin gün içinde ihtiyaç duydukları süre boyunca engelli bireyler bu merkezde ağırlanarak onlarla birebir ve özel olarak ilgilenecek. 


 
Çok Fonksiyonlu Merkez
 
Gençler, merkezde bulunan 4 kulvarlı yarı olimpik  yüzme havuzu sayesinde dört mevsim doyasıya havuzun tadını çıkaracak.  Sultangazili gençlerin spordaki yetenekleri madalyalarla taçlanırken, Sultangazi Belediyesi tarafından  gençler için yeni spor alanları da kazandırılıyor. Bu alanlardan biri de Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi’nde,  donanımlı bir güreş salonu olarak sporseverlerin hizmetine sunuluyor.
 
Binada, öğrencileri YKS ve LGS’ye ücretsiz olarak hazırlayan Sultangazi Eğitime Destek Akademisi (SEDA)’nin sınıfları bulunuyor. Ayrıca etüt salonu, konferans salonu, fuaye alanı, satranç ve akıl zeka oyunları salonu ile özel olarak dizayn edilmiş bir konferans salonu da hizmet verecek. 


 
“Sezai Karakoç’un ismi burada yaşayacak”
 
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “İlçemizin dört bir yanını kültür merkezleri ve hizmet tesisleri ile donattık. Buralara, köklerimize sıkı sıkıya bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla ülkemizin tarihinde özel önemi olan kişilerin isimlerini veriyoruz. Esentepe Mahallemizdeki bu Gençlik, Spor ve Engelliler merkezimize edebiyat tarihine adını altın harflerle yazdıran Sezai Karakoç’un ismini veriyoruz. Merkezimiz kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacak ”dedi.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat