Şenkaya Kültür Sanat ve Bal Festivali Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

Okunma: 7039
Sultangazi 4 Temmuz 2023 11:18
Videoyu Aç Şenkaya Kültür Sanat ve Bal Festivali Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti
A
a

Şenkaya Kültür, Sanat ve Bal festivali renkli görüntülere sahne oldu. Şenkaya Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından geleneksel hale getirilen Şenkaya Kültür, Sanat ve Bal festivali görkemli bir görüntüye ev sahipliği yaptı.

Şenkaya İlçe merkezinde düzenlenen Şenkaya Kültür, Sanat ve Bal festivali katılımcıların toplu halay çekmesiyle başladı. çevre illerden ve yurtdışından gelen davetlilerin katılımı festivale ayrı bir renk kattı. 



Merkezi İstanbul - Sultangazi'de bulunan Şenkayalılar Derneği iki otobüs ile 80 kişilik bir grup halinde festivale katıldı. 

İstanbul Şenkayalılar Dernek Başkanı Osman Şeker, Sivil Toplum Kuruluşu olarak, Şenkaya Belediyesi ile ortaklaşa Şenkaya Kültürünü, Sanatını ve balını geleneksel hale getirdiğimiz festivalle en güzel şekilde tanıtmak olduğunu ifade ederek, bu çerçevede festivali geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söyledi. Katılımın hala istenilen düzeyde olmadığını vurgulayan Başkan Osman Şeker, "İnşallah önümüzdeki yıllarda daha geniş kitlelere ulaşırız. Amacımız Şenkaya Kültürüne, Sanatına ve  balına ilgi çekmek ve Şenkaya balının kalitesini bütün dünyaya duyurmaktır" dedi.



Şenkaya Dernek Başkanı Osman Şeker konuşmasının devamında şunları söyledi. " Festivallerin amacının bölgeyi ve bölgede yetiştirilen ürünleri tanıtmak olduğunu vurgulayarak, Şenkaya'nın Kültürü, Sanatı ve Balı ender raslanan bir kalitededir. Şenkaya'nın sanatçıları kültürel mirasımızı yüz yıllardır ülkenin dört bir tarafında tanıtmaktadır. Bu yıl düzenlenen festival muhteşem bir atmodferde gerçekleşti. emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. 



Osman Şeker'den Teşekkür

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet veren Sultangazi Belediyesi Şenkaya Kültür, Sanat ve Bal festivalimize şehirler arası hizmet veren bir adet otobüsle destek vererek hemşehrilerimizin konforlu bir yolculuk yapmasına vesile olmuştur. Katkılarından dolayı başta Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun'a ve Belediye Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Yakup Dalkılıç'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 



Yine katkılarını esirgemeyen şehirler arası bir otobüsle katkı sunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta'ya yürekten teşekkür ediyorum. 
Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, Başkanımıza Festival boyunca bizlere gösterdiği misafirperverlikten dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başkanımız konaklama, yemek ve içmek ihtiyaclarımızı eksiksiz karşılamıştır. 



Şenkaya Kültür, Sanat ve Bal Festivalinin yapılmasında emeği geçen katkı sunan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum

Şenkaya Dernek Başkanı Osman Şeker













 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat