İsmail Akkaya "Hakkımı Helal Etmiyorum"

Okunma: 32460
Sultangazi 27 Nisan 2023 20:27
Videoyu Aç İsmail Akkaya "Hakkımı Helal Etmiyorum"
A
a

Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonu Başkan Vekili İsmail Akkaya, Adıyaman İli Kahta İlçesi Tütenocak (Bersomik) Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin düzenlemiş olduğu STK toplantısında yaptığı konuşmada "Adıyamanlı depremzedeler gibi bende hakkımı helal etmiyorum" dedi.


"Asrın felaketi" olarak nitelenen, 6 Şubat'ta meydana gelen merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da büyük yıkıma yol açtı.




Maraş’ta gerçekleşen depremin üçüncü gününde Adıyaman’a sınırlı sayıda kurtarma ekibi ve yardım ulaştı. Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Ali Acar, Başkan Vekili ben İsmail Akkaya ve yönetimimiz ordaydık. Adeta Adıyaman yerle bir olmuştu. Adıyaman Valiliğinin ve Belediyenin bulunduğu Atatürk Bulvarı’nda 7 -8 katlı binaların yıkıldığı görülürken ayakta kalan binaların da tümünün ağır hasarlı olduğu gözlendi. Buna rağmen üç gün sonra gelen yardımlar göz önüne alındığında birçok insanın enkaz altında soğuktan donarak can verdiği bir gerçektir. Hemşerilerimizin, akrabalarımızın çaresizliği kelimelerle anlatılamayacak kadar acı bir durumdu. Bir Adıyamanlı olarak bende diğer Adıyamanlılar gibi hakkımı helal etmiyorum” dedi.
 
 

 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat