Hüseyin Kurkut Dernekçilik Üzerine

Okunma: 4480
Sultangazi 11 Nisan 2022 15:34
Videoyu Aç Hüseyin Kurkut Dernekçilik Üzerine
A
a

Adıyaman İli Kahta İlçesi Dumlu Derneği denince akla hoşgörü, saygı ve sevgi gelmektedir. Herkesin malumu olduğu üzere Dernekçilik anlayışı mevcut imkanlar, şartlar ve anlayışlar gereği günümüzde her ne kadar dar bir alana hapsedilse de, asıl amacı algılandığında bir toplumun temel ihtiyaçlarının başında gelmektedir.

Dernekçilik insanda bireysel kazanımların toplumsal paylaşıma dönüşmesini, ortak yaşamı örgütler. Düğünlerde, gecelerde, eğlence günlerinde, pikniklerde ve cenazelerde etkin rol oynamaktadır. Günümüzde de insanların bir araya gelerek oluşturdukları topluluklar Dernekleri oluşturur.

Kapılarını belli periyotlarla üyelerine açan dernekler tabela dernekçiliğin ötesine gidemezler. Fakat sadece bu yönüyle var olmaya çalışan derneklerin ömrü kısa olmaktadır. Çevremizde örnekleri de çoktur. Kültürel çalışmalar, sanatsal faaliyetler, dayanışma alanının önemsenmemesi dernekçiliğin en büyük eksikleridir. Asıl olması gereken, temsil ettiği İl, İlçe veya Köy Derneği tüm kollarını oluşturmuş, sistematik bir şekilde işleyişini hayata geçirmiş üyelerine güven veren bir anlayıştır. Dolayısıyla derneğin yönetiminden sonra, birimlerin oluşturulması şarttır.
 
Zaman her alanda ilerlemeyi gerektirir. Gelişim ve farklılık gerektirir. Dernekçilikte insanda karşılığı olması gereken etkinlik ve aktivitelerden gücünü alan ve ayakta duran bir güçtür. Bu gücün gelişimi tamamen verilen hizmetin tesir alanıyla sınırlıdır. Dernekçiliği güçlü ve uzun vadeli kılan birçok temel öğe vardır.
 
Temsil ettiği il, ilçe veya beldenin kendine has geleneklerini göreneklerini, sosyal yapısını, kültürel şekillenişini sosyal faaliyetlerini dernek çatısı altında kendi gençlerine ve çocuklarına öğretme sanatıdır dernekçilik. Bu bağlamda öncelikle bizden önce büyük emek ve gayretle bu derneğin çatısını oluşturmak için atılan önemli adımları önemsiyor, emeği geçen dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat