Bilim Firarda Projesi, Sultangazili çocukları bilimsel aktivitelerle buluşturmaya devam ediyor

Okunma: 7072
Sultangazi 23 Ağustos 2023 09:59
Videoyu Aç Bilim Firarda Projesi, Sultangazili çocukları bilimsel aktivitelerle buluşturmaya devam ediyor
A
a

Sultangazi Belediyesi'nin bilimsel aktiviteleri çocuklarla buluşturduğu neşeli ve eğlenceli etkinliği Bilim Firarda, bütün hızıyla devam ediyor. İlçedeki 15 mahallede kurulan stantlara misafir olan çocuklar Gökyüzü Kaşifleri Atölyesi, Maker Atölyesi, DENEY'İM Atölyesi vb. aktivitelere katılma fırsatı buluyor.

Sultangazi Belediyesi, Bilim Firarda Projesi ile ilçenin 15 mahallesinde çocuklara yönelik bilimsel etkinlikler düzenliyor. Her seferinde farklı bir mahallede gerçekleşen projeye yüzlerce çocuk yoğun ilgi gösteriyor. Çok sevilen bilim atölyeleri ve sergileri, çeşit çeşit deneyler ve eğitici oyunlarla Bilim Firarda, çocuklara bilim dolu unutamayacakları bir gün yaşatıyor. Çocuklar ayrıca kurulan oyun alanlarında eğlenerek, neşeli anlar geçiriyor. Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim Merkezi’nin deneyimli uzmanları tarafından oluşturulan Bilim Firarda etkinlik alanı bu kez Esentepe Mahallesi’nde bulunan Esentepe Spor Kulübü Halı Sahası’nda kuruldu.


 
Bilim Firarda’da aktiviteleri arasında yer alan astronomi alanındaki Gökyüzü Kaşifleri Atölyesi’nde takım yıldızlarına yönelik eğitim etkinliği yapılıyor ve çocuklarla birlikte küçük roket havalandırılıyor. Mikroskop gözlemi, fizik ve kimya deneylerinin yapıldığı DENEY’im Atölyesi de çocuklara bilimi sevdiriyor. Maker Atölyesi’nde Geleceğin teknolojisi robotik ve algoritma alanında çeşitli oyunlar eşliğinde çocuklara eğitim veriliyor. Akıl ve zeka oyunlarına yer verilen Stratejik Düşünme Atölyesi, eş anlamlı-zıt anlamlı kelimelerle dil sanatlarının öğretildiği Kelime Keşif Atölyesi, rakamlarla boyama ve kitap ayracı tasarımı yapılan Sanat Atölyesi’nin yanı sıra çuval yarışı, yumurta taşıma vb. geleneksel Türk oyunlarının yer aldığı Geleneksel Oyunlar Atölyesi de büyük ilgi görüyor.


 
Etkinlikler kapsamında ayrıca 4-8 yaş çocuklara boyama kitabı hediye edilen ve el becerisi oyunları bulunan Eğlen – Öğren Atölyesi, bilimsel bilgi öğreniminde motor gelişimini sağlayan bir maceracı Bilim Parkuru da bulunuyor. Fizik kurallarının mekanizma anlatımları yapıldığı Bilim Otobüsü de alandaki yerini alıyor.


 
Etkinliğe, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen ve Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Yasin Kul da katıldı. Alandaki çocuklara ve velilere, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un selamlarını ileten Başkan Yardımcısı Öztürkmen sözlerine şöyle devam etti: “Belediye Başkanımız sevgili çocuklarımız için birbirinden güzel projeler hayata geçiriyor. Bilim Merkezimiz, eğitim öğretim yılı boyunca hizmet verdi. Yaz tatilinde de bizler bilimi mahallelerimize taşımak için Bilim Firarda dedik ve bu yıl Bilim Firarda’nın 4.sünü gerçekleştiriyoruz. Bilimin, sanatın, eğitimin bir çok alanında hizmet vermeye devam edeceğiz. Sizler için bir yandan yepyeni etkinlikler de hazırlıyoruz, en kısa zamanda duyurularını sizlerle paylaşacağız. Sultangazi için Hep Birlikte Daha İyiye diyoruz.”


 
Etkinliklere katılan çocuklar birbirinden eğlenceli aktivitelerle hem birçok yeni bilgi öğrenirken, hem de neşeli ve eğlenceli vakit geçirmiş oldu. 








 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat