Abdullah Akmercan, En Önemli Projelerinden Birini Daha Duyurdu

Okunma: 25529
Sultangazi 7 Aralık 2023 09:41
Videoyu Aç Abdullah Akmercan, En Önemli Projelerinden Birini Daha Duyurdu
A
a

Sultangazi Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Akmercan, Sultangazi Belediye Başkan adayı gösterilmesi halinde neler yapacağını anlattı.

Abdullah Akmercan, Sultangazi Belediye Başkanlığı için AK Parti'den Aday Adaylık başvurusunun ardından "Türkiye Yüzyılına yakışır bir şekilde hizmet etme gayesindeyim. Sultangazi’nin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçireceğim” dedi.  


Sultangazi Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Akmercan, Sultangazi Belediye Başkanlığı için AK Parti’den geçtiğimiz günlerde Aday Adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. Aday adaylığı başvurusunun ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığında gerçekleştirilen temayül yoklamasında birçok partiliyle bir araya geldi. Burada gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda önemli sonuçlar alacağından emin olan Akmercan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığından mutlu ayrıldı.


Abdullah Akmercan, Gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi. “ 15 yıllık bir geçmişi olan Sultangazi İlçemizin hak ettiği bir konumda olduğunu düşünmüyorum. İstanbul gibi bir metropolde merkezi bir konumda olan Sultangazi tarihi ve kültürel dokusuna uygun bir gelişme kaydetmemiştir. Dünyanın en iyi Mimarı sayılan Mimar Sinan’ın çok değerli eserleri bu ilçede olmasına rağmen gerekli ilgi ve tanıtım yapılmadığı kanısındayım. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaretine açılması gereken Mağlova Kemeri ya da Muallakkeme Mimar Sinan tarafından 1555-1562 yılları arasında Alibey Deresi vadisi üzerinde yapılmış olan su kemeri mevcuttur.


Eser dünya su mimarisinin başyapıtlarından biri olarak kabul edilir. 35 metre yüksekliğinde ve 257 metre uzunluğunda olan kemer, iki katlıdır. Kemerin alt katında 8 büyük üst katında 8 küçük gözü bulunmaktadır. Alt katında bulunan gözlerden 4 tanesi diğerlerine nazaran daha büyük yapılmıştır. Genişlikleri 18,4 metredir. Üst katındaki orta 4 gözün genişlikleri ise 13,4 metredir.


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi ‘Gönül Belediyeciliğini’ Sultangazi’de tam anlamıyla hayata geçirmek için Sultangazi’yi her yönüyle ayağa kaldırma gerekli ilgi ve desteği sağlama gayretindeyim.
Yeşille mavinin buluştuğu nokta olan Alibey Barajı ve Sultangazi kent ormanı daha modern bir alana dönüştürülmeli. Baraj kenarına inşa edilecek sosyal tesisler İstanbul havasından sıkılan vatandaşlar için cazibe merkezi haline getirilmeli. Bu alanlar yerli ve yabancı turizme açılmalıdır.


Abdullah Akmercan son olarak şunları söyledi. “ Sultangazi’nin tarihi ve kültürel yapısı çok iyi tanıtılmalı gerekli mercilerle ilişkiye geçilerek koruma altına alınmalıdır. Bu alanların tanıtımı yurt içi ve yurt dışında ses getirecek kampanyalarla duyurulmalıdır. İnşallah Belediye Başkan Adayı seçilirsem hayata geçireceğim en önemli projelerimden biri de bu olacaktır” dedi.    
 
 
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat