Abdullah Akmercan, Arap Saçına Dönen Trafik Sorununa Parmak Bastı

Okunma: 32398
Sultangazi 14 Eylül 2023 13:41
Videoyu Aç Abdullah Akmercan, Arap Saçına Dönen Trafik Sorununa Parmak Bastı
A
a

Sultangazi Malatyalılar Derneği (SUMADER) Başkan Yardımcısı Abdullah Akmercan, Her geçen gün daha da artan araç sayısı ile birlikte adeta durma noktasına gelen Sultangazi İlçe merkezi trafiğinden dolayı acil önlemlerin alınması için çağrıda bulundu.

Sultangazi Malatyalılar Dernek (SUMADER) Başkan Yardımcısı Abdullah Akmercan, özellikle araç park yerlerinin yetersizliği ve sürekli olarak artan araç sayısı nedeniyle yayaların bile çok büyük sorun yaşadığı araç sahiplerinin araçlarını gidecekleri noktaya uzak bir yere park etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Özellikle okulların açılmasıyla servis araçlarının da trafiğe çıkmasıyla birlikte İlçe trafiğinin durma noktasında olduğunu belirten Abdullah Akmercan, “yollarımız artık yetersiz kalıyor. Burada görev tabiî ki emniyet güçlerimize düşüyor lakin Sultangazi’de görev yapan polis sayımız nüfusumuza göre yetersiz kalıyor. Esas sorun Sultangazi’nin tam merkezinden geçen Tramvay yolunun yer altına alınması, alternatif yeni yolların açılması ve park sorununun çözülmesi az da olsa trafiği rahatlatacak inancındayım” dedi.

İlçenin merkezine giriş ve çıkışlara alternatif yollar açılsa, ilçe içi seyahat eden esnaflarımız veya vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını kullansa, trafik biraz nefes alır. Özellikle Metris Cezaevinden Sultangazi’ye giriş ve çıkış sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde çileye dönüşmektedir. Saatlerce trafikte çile çeken vatandaşlarımız artık canından bezmiştir.

Eski Edirne Asfaltı bölgesi yine araç ve insan açısından İlçenin en yoğun bölgelerinden birisi oldu. Özellikle özel okulların ve eğitim birimlerinin bu bölgedeki yoğunluğu yaya trafiğini artırarak içinden çıkılmaz duruma dönüştürüyor. İlçenin ara arterleri yerel yönetimlerin sorumluluğundayken, ilçenin ana arterleri İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundadır. Sultangazi’de trafik yoğun olarak Eski Edirne Asfaltı, Atatürk Bulvarı, Çanakkale Şehitleri Caddesi ve Ordu caddesinde olmaktadır. Bu cadde ve bulvarlara alternatif çözümler getirilmediği müddetçe Arapsaçına dönen trafik sorununun çözülmesi imkânsızdır.
 
       
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat