TÜRDEF Genel Başkanı Mevlüt Kandemir, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Okunma: 2208
Sultangazi 8 Ocak 2022 15:15
Videoyu Aç  TÜRDEF Genel Başkanı Mevlüt Kandemir, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı
A
a

Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Genel Başkanı Mevlüt Kandemir, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "gazetecilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınmasının özgür basının oluşmasında olmazsa olmaz koşullarından biridir" dedi.

Basın çalışanlarının yaşadığı sıkıntıların, halkın haber alma hakkını kullanmasının aracı olan basını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Genel Başkanı Mevlüt Kandemir, `Basın çalışanlarının da haklarına sahip çıkmaları, etik değerleri her koşulda gözetmeleri, medya gücünü amaç dışı kullanmak isteyenlere karşı duyarlı olmaları gerektiğini` vurguladı. Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Genel Başkanı Mevlüt Kandemir, mesajında şu görüşlere yer verdi:
 
`Özgür ve çok sesli bir medya ortamı, demokratik ve şeffaf sistemlerin oluşması ve güçlenmesi için olmazsa olmaz koşullardan biridir. Bu da, basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, tarafsız, kamu yararını her şeyin üzerinde tutan ve özel hayata saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren basın emekçileri ile sağlanır. Bu duygularla görevleri başında hayatlarını yitiren tüm basın mensuplarını bir kez daha saygıyla anıyor, tüm basın emekçilerinin bu anlamlı gününü kutluyorum” dedi.
 
Mevlüt Kandemir
Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Genel Başkanı
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat