Gerger Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Ali Acar’dan Halepçe Katliamının Yıl Dönümünde kınama!

Okunma: 2600
Sultangazi 16 Mart 2022 19:32
Videoyu Aç Gerger Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Ali Acar’dan Halepçe Katliamının Yıl Dönümünde kınama!
A
a

Gerger Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Ali Acar, Irak’ta 1988 yılında kimyasal silahlarla katledilen 5 bin Kürd için kınama mesajı yayınladı.

Gerger Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Ali Acar, Halep’çe katliamının 34. yıl dönümü münasebeti ile bir kınama mesajı yayınladı. Av. Acar, yayınladığı mesajında Halep’çe katliamının tarih sayfalarına büyük bir kara leke olarak düştüğünü belirtti. Acar, “Komşu ülkemiz Irak’ta 16 Mart 1988 yılında Saddam Hüseyin, kimyasal silah kullanarak saldırı düzenledi. Halep’çe kasabasında 5 bin kişi zehirli gazdan yaşamını yitirdi. 7 binden fazla kişi yaralandığı ve binlerce kişi üzerinde ise kalıcı hasarlar oluştu. Bu acımasız katliam, tarih sayfalarına büyük bir kara leke olarak düştü. Halep’çe katliamı hafızlarımızdan da silinmeyecek bir iz bırakmıştır” dedi.
 
Acar Şöyle devam etti. “Masum Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen bu insanlık dışı kitle katliamında ölenleri rahmetle anıyorum. Vahşetin, kirli hesapların ve zulmün ne bölgemizde, ne de insanlık coğrafyasında bir daha yaşanmaması için güçlü ve demokratik bir düzenin önemli ve değerli olduğunu” söyledi.
 
 
Av. Ali Acar
Gerger Dernekler Federasyonu Başkanı
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat