Batı Türkmeneli Derneği TÜRDEF Genel Başkanı Mevlüt Kandemir'i Makamında Ziyaret Etti

Okunma: 4179
Sultangazi 3 Şubat 2022 07:23
Videoyu Aç Batı Türkmeneli Derneği TÜRDEF Genel Başkanı Mevlüt Kandemir'i Makamında Ziyaret Etti
A
a

Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Genel Başkanı Mevlüt Kandemir, 2016 yılından beri İstanbul - Sultangazi'de faaliyet gösteren Batı Türkmeneli Derneği yetkilileri Muhammed Köroğlu, Ziyad Hasan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF) Genel Başkanı Mevlüt Kandemir’e Batı Türkmeneli Derneği ve Sultangazi’de yaşayan Suriye Türkmenleri hakkında bilgi veren Muhammed Köroğlu ve Ziyad Hasan, Sultangazi’de çok sayıda Suriye Türkmen’lerinin yaşadığını belirterek bu ilçede dernekler kurarak kendi öz kültürüne, geleneklerine, göreneklerine, sahip çıktıklarını ifade etti. 



Sultangazi’de yaşayan Suriyeli Türkmenler olarak 2016 yılında kurdukları Batı Türkmeneli Derneği çatısı altında örgütlendiklerini, kendi kültürlerine sahip çıktıklarını, Sultangazi ve İstanbul’da faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarıyla dayanışma içerisinde olmak istediklerini ifade ettiler.



Batı Türkmeneli Derneği yetkilileri Muhammed Köroğlu, Ziyad Hasan ve beraberindeki heyete teşekkür eden Genel Başkan Mevlüt Kandemir, “ Her toplum kendi kültürüne sahip çıkmalıdır. Bizim kültürümüz aynı zamanda bizim yaşam biçimimizdir. Geleneklerimizi, göreneklerimizi, sosyal yapımızı ve sosyal faaliyetlerimizi kendi gençlerimize, çocuklarımıza aktarmakla mükellefiz. Aksi takdirde birkaç kuşak sonra kültürümüz yok olup gider. Yaşam tarzımız bertaraf olur. Sizlerde Derneğiniz vasıtasıyla kendi kültürünüze sahip çıkabilirsiniz. Geleceğimiz olan gençlere kültürünüzü aktarabilirsiniz. Ziyaretinizden büyük mutluluk duydum. Bundan böyle sık sık görüşme fikir alışverişi yapmaya sizleri davet ediyorum. Sağ olun var olun” dedi. 














 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat