Yaşanabilir bir Sultangazi nasıl olmalı

Okunma: 524
Sultangazi 24 Mart 2016 22:13
Videoyu Aç  Yaşanabilir bir Sultangazi nasıl olmalı
A
a

Sultangazi’nin önde gelen işadamlarından Kerim Yolat, Gazetemize Sultangazi’yi değerlendirdi. 2008 yılında Gaziosmanpaşa İlçesinden ayrılarak, Sultançiftliği ve Gazi Mahallelerinin isimlerinin birleşimiyle Sultangazi İsmini alan bu güzel ilçeyi şöyle değerlendirdi.

2009 yılında Sultangazi İlçesi Belediye oldu. Yıllarca ötekileştirilen, görmemezlikten gelinen, unutulan bu varoş olarak tabir edilen arka mahalleler ilçe olduktan sonra gelişmeye, güzelleşmeye başladı. Sosyal ve ekonomik doku gelişerek kısa bir sürede varoş olmaktan çıkarak yaşanılır bir ilçe olma yolunda önemli mesafeler aldı. İstanbul’un merkezi yerinde yer alan konumuyla her geçen gün biraz daha yıldızı parlayan Sultangazi’yi kısaca şöyle anlatabiliriz” dedi.


 
“ Üçüncü köprü güzergâhı, üçüncü havalimanı, kanal İstanbul, raylı sistem güzergâhları üzerinde yer alan, gelişen konut alanları, yatırımcılar için büyük gelecek vaat ediyor. Önümüzdeki beş yıllık dönemde Sultangazi İlçesi çok büyük bir önem kaydedecek.
 
Sultangazi’de konut değerleri günden güne artıyor. Taşı toprağı altın değerindeki İstanbul’da konut sahibi olan kazanıyor. 2008 yılında Gaziosmanpaşa’dan ayrılarak ilçe olan Sultangazi, kısa sürede 2009 yılında belediye oldu. Büyük atılımlarla kendinden söz ettiren Sultangazi gelinen noktada yaşanılır ilçeler arasındaki yerini aldı.
 
Boş arsa kalmayan eski Edirne asfaltı caddesi güzergâhında, son dönemdeki yapılaşma, genellikle eskiyen ve çok yaşlanan yapıların yıkılıp yerine yeni binaların yapılması şeklinde gerçekleşiyor. Birçok önde gelen inşaat firması bu alanda önemli projelere imza attı. Şu an özellikle Sultangazi ilçesinin Habipler Mahallesi gözde mekanların başında gelmektedir. Bu Mahalle hem yeni yapılacak üçüncü havalanana yakınlığı, hem kanal İstanbul’a yakınlığı hem de projesi tamamlanan metro güzergahında oluşu bu mahalleyi öncelikli kılmaktadır.


 
Merkezi konumu, ulaşım rahatlığı, ana arterlere yakınlığı, büyük oranda tamamlanmış alt yapısı ile İstanbul’un gözde ilçeleri arasındaki yerini almaya hazırlanan Sultangazi, yeni projelerle daha da değerlenecek. Kanal İstanbul, üçüncü havalimanı, üçüncü boğaz köprüsü çevre yolları ve Metro gibi büyük projeler, Sultangazi’nin sosyal ve ekonomik dokusunu değiştirecek. Özellikle imara yeni açılan ve tam anlamıyla yaşam alanlarının başında gelen Habipler Mahallesinde ki gelişme göz kamaştıracak nitelikte ki, projelerle güzelleşmekte.
 
Kısacası İstanbul’un en yeni ve üçüncü büyük ilçesi konumunda olan Sultangazi, İstanbul’a yeni kimlik kazandıracak üç büyük projenin merkezine yer almaktadır. Kanal İstanbul, üçüncü boğaz köprüsünün Kuzey Marmara Otoyolundaki çevre bağlantılar bu ilçenin sınırları içerisinden geçmesi beklenmektedir. Vezneciler üçüncü havaalanı arasındaki raylı sistem Sultangazi İlçesinin merkezinden geçerek Sultangazi’nin değerine değer katmaktadır.
 
Bütün bu saydığımız projeler Sultangazi’nin geldiği noktayı özetlemektedir. İstanbul’un merkezinde yer alan Sultangazi, sadece saydıklarımızla değil İstanbul’un akciğeri konumunda olan kent ormanıyla da önemli bir üne sahiptir. Her geçen gün yeni projelerle yaşanılır bir Sultangazi özlemi oluşmaktadır” dedi.    
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat