Yahya Bulut ile dobra dobra

Okunma: 621
Sultangazi 2 Nisan 2016 12:45
Videoyu Aç Yahya Bulut ile dobra dobra
A
a

Sultangazi ilçesinin önde gelen iş adamlarından Hüner Ayakkabıcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Bulut, ile yaptığımız söyleyişi siz değerli okurlarımız için kaleme aldık. Bulut, olması gerekeni fakat kimsenin cesaret edemediği konulara parmak bastı.

Sultangazi ilçesinin önde gelen işadamlarından Hünkar Ayakkabıcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Bulut, ile yaptığımız söyleyişi siz değerli okurlarımız için kaleme aldık. Bulut, olması gerekeni fakat kimsenin cesaret edemediği konulara parmak bastı. 

Yaşam Gazetesi: Yahya Bulut kimdir sizi kısaca tanıyabilirmiyiz?
 
Yahya Bulut: Ben, 1969 Erzurum Horasan Hasanbey ( Hesebeng) Köyü Nüfusuna kayıtlıyım. 1974 yılından bu yana İstanbul İli Sultangazi İlçesi’nde ikamet ediyorum. Evli dört çocuk babasıyım. 1978 yılından beri ayakkabı sektörüyle ilgileniyorum. 1988 yılı başından bu yana kendi işimi kurarak üretime başladım. İş yerimiz de üretimin tüm aşamaları mevcut. Tabir yerindeyse iğneden ipliğe her şey kendi imalatımız.


 
Yaşam Gazetesi: Sultangazi’de ki değişimi sizin ağzınızdan öğrenebilirmiyiz?
 
Yahya Bulut: Sultangazi, çok fazla değil bundan sekiz yıl önce, yani Gaziosmanpaşa ilçesinden ayrılıp ilçe olmadan önce, varoş olarak tabir edilen, unutulmuş, görmezden gelinmiş, terk edilmiş izlenimi veren atıl birkaç mahalleden oluşan bir yerdi. Polisiye ve zabıta tedbirlerinin en az uygulandığı, kaçak yapılaşmanın önüne geçilemediği, eğitime ve öğrenime önem verilmediği bu mahalleler 2008 yılında Gaziosmanpaşa ilçesinden ayrılarak Gazi Mahallesi ve Sultançiftliği isimlerinin birleştirilmesiyle Sultangazi ilçesi oluştu. Aslında bu öyle sıradan bir olay değildi. Yeni Amerika keşfi kadar önemliydi. 2009 yılında belediye ile tanışan Sultangazi kendi yağıyla kavrulmaya başlamanın hazzını yaşamaya başladı.


 
Kısa sürede birçok yeniliğe imza atıldı. Kaymakamlık, emniyet, Nüfus dairesi, tapu, Belediye hizmet kompleksi derken birçok hizmet tesisi hayata geçirildi. Okullara ek derslilik, sağlık alanında iyileştirme aile sağlık merkezlerinin oluşturulması, çocuklar için eğlence ve park alanları derken Sultangazi kent ormanı adı altında yapılan çalışma İstanbullularında istifa de edebileceği projeler yapıldı. Elbette ki bu değişimler uzun yıllardır unutulan, yok sayılan, ötekileştirilen bu arka mahallelinin nefes almasını, insanca yaşaması yönünde küçükte olsa bir adım niteliğindedir.


 
Yaşam Gazetesi: Sizce Sultangazi nasıl bir yer?
 
Yahya Bulut: Bence Sultangazi’ye bakınca Türkiye’yi görmek mümkün. Sultangazi’de her inanıştan, her kültürden, her dilden, her renkten insana rastlamak mümkün. Bu mozaik bu ilçenin zenginliğini gösterir. Bu zenginliği iyi kavramayan, bu zenginliği özümsemeyen, bu zenginliği doğru tahlil edemeyenler ileride ne kadar büyük yanılgı içerisine düştüklerini göreceklerdir. Bence bir yeri güzelleştiren o yerin içerisinde yaşayanlardır. Eğer siz varsanız Sultangazi güzel. Siz içerisinde yoksanız Sultangazi hiçbir şey ifade etmez.


 
Yaşam Gazetesi: Sultangazi’de en çok neyin eksikliğini görüyorsunuz?
 
Yahya Bulut: Bir toplumda, parka, bahçeye, yola, hastaneye ve okula ihtiyaç vardır. Ancak ihtiyaçlar bunlarla sınırlı bunlarla, bitmiş sayılmaz. Aslında üzerinde önemle durulması gereken insan hak ve onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebilmesi gerekir. İnsanı demokratik ,özgür, mutlu sevgi dolu ve kardeşlik duyguları ile bezenmiş ve özgür düşünebilen kardeşler topluluğu haline nasıl getirileceğini akıl ve bilim yolu ile çözmek yine bizlere düşen bir görevdir. Bilgi ve bilimsel bilgi için insan özgür düşünebilen nitelikte olmalıdır. Devletin sağladığı ve güvence altına aldığı özgürlüklerin kullanılması da özgür düşünceli olmayı gerektirir.


 
Yaşam Gazetesi: Biraz olsun iş hayatınızdan söz edermisiniz?
 
Yahya Bulut: 1978 yılından bu yanı ayakkabı sektörüyle tanışmaktayım. Bulut kardeşler olarak 1988 yılında kendi işyerimizi kurarak AR-GE departmanı ile birlikte tasarım ve üretime merhaba dedik. Hüner ayakkabı olarak kendi misyonumuz ve vizyonumuzu belirlerken müşteri memnuniyetini esas aldık. Yaptığımız olumlu girişimlerle Hüner ayakkabı iç piyasada hak ettiği yeri kısa bir sürede aldı. Teknolojiye ayak uydurarak yeni modeller üretirken dünyanın dört bir yanında moda olan tasarımları mercek altına aldık. Her şeyden önce çalışanlarımızla beraber emeğimizi sevgimizi de katarak üretimimizin en iyisini, en güzelini yapma uğraşı içerisine girdik.


 
Günümüzün moda renklerini yansıtan tasarımlarıyla marka haline dönüşen Hüner Ayakkabıcılık bununla yetinmeyerek tenis, yürüyüş, futbol spor ayakkabısı üreten her geçen yıl yatırımlarını teknolojinin yeni üretim araçlarıyla güçlendiren bir markayız. Sultangazi İlçesi Cebeci Mahallesi nde 6 katlı bina 4 000 metre kare kulanım alanıyla üretim merkezinde hizmet vermektedir.


 
Hüner ayakkabı birçok markayı tasarlayarak piyasada isim yapmış, müşterinin beğenisini kazanmıştır. SPECTOR- SPC-  ONWARD ve HÜNER ayrıca ünlü markalara fason ayakkabı üretimi yapmakta TABANDA BULUTLAR BLT GRANÜL Üretimi Tabancılara satışı yapmaktadır. Ayakkabıda kalite, Moda, renk, hızlılık ve ekonomik olanı öncelemekteyiz. Kendi markalarıyla destanlar yaratmaya devam ediyor. Ayrıca özel siparişler ve markalara istenilen sayıda ki taleplere anında cevap verilmektedir. 


Hüner ayakkabıcılık kaliteyi ve ucuzluğu müşteriye sunma amacı ile hareket eden şirket stratejisi kısa sürede tüketicinin tercih ettiği ayakkabı markası olmuştur. Müşterinin güvenini ve beğenisini kazanmak için üretim aşamasında titizlikle uygulanan kalite kontrolü kuruluşumuzun vazgeçilmezlerindendir. İlkemiz kaliteyi ve ucuzluğu müşteriye sunarken devamlılık esasına uygun hareket etmektir.


 
Yaşam Gazetesi: son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
 
Yahya Bulut: Sultangazi’mizi Türkiye ve dünyada demokratik kültürün, barışın, farklı kültür zenginliklerin bir arada yaşadığı, hoşgörü kültürünün benimsendiği barış içerisinde yaşandığı doğa ve çevre güzelliğinin spor ve centilmenliğinin, önde tutulduğu bir ilçe olmasını diliyor. Bölgesel Amatör Ligde (BAL) 11. Grupta mücadele eden Sultangazi sporumuza 3. Lig yolunda başarılar diliyorum. Sultangazisporun Başkanını, yöneticilerini, futbolcularını ve taraftarını canı gönülden selamlıyorum" dedi. 

  
 

    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat