Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF), 6 Şubat Depreminde Şehit Olanlar İçin Mevlüt Okuttu

Okunma: 241
Sultangazi 11 Şubat 2024 09:01
Videoyu Aç Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF), 6 Şubat Depreminde Şehit Olanlar İçin Mevlüt Okuttu
A
a

Türkiye Tüm Dernekler Federasyonu (TÜRDEF), 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenledi. TÜRDEF'in organize ettiği etkinlik kapsamında, depremde yaşamını yitirenlerin ruhlarına ithafen bir mevlüt okutuldu.

Depremin vurduğu bölgelerde yaşanan acıların hafızalardan silinmemesi ve kayıpların anılması adına düzenlenen etkinlik, İstanbul - Sultangazi Arda Düğün Sarayında  gerçekleştirildi. Federasyon üyeleri, depremin etkilediği tüm kesimlere desteklerini sunmak amacıyla bir araya geldi.


 
(TÜRDEF)  Genel Başkanı Mevlüt Kandemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, yaşanan acının derin olduğunu belirtti. Kandemir, "Depremin yaralarını sarmak ve toplumun dayanışma ruhunu güçlendirmek adına buradayız. Bu etkinlikle, sevdiklerini kaybedenlerin acılarına bir nebze de olsa ortak olmayı ve manevi destek sağlamayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.


 
Etkinlikte, depremin mağdurlarının yanı sıra kurtarma çalışmalarında görev alanlara da teşekkür edildi. Katılımcılar, dualar eşliğinde okunan mevlüt ile hayatını kaybedenlerin ruhlarına dua ettiler.


 
(TÜRDEF)'in bu tür etkinliklerle toplumsal dayanışmayı ve birlik ruhunu pekiştirmeye devam edeceği belirtildi. Depremin yol açtığı yıkımın izleri henüz tazeyken, federasyonun anma ve destek etkinlikleriyle toplumun bir arada olma gücünü artırmayı hedeflediği vurgulandı.



Sultangazi Arda Düğün Sarayı'nda düzenlenen Asrın Felaketi 6 Şubat Depremi Şehitleri için okunan mevlit programının sponsorluğunu, (TÜRDEF) Gençlik Kolları Genel Başkanı, Sanatçı ve Arda Düğün Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Arif Öz üstlendi.



Anma programına ÇİĞDER Genel Başkanı Mehmet Demirhan, Gelecek Partisi Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Habipler Mahalle Muhtarı Osman Avcılar, Bir Önceki Dönem Sultangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Yıldız, İsmetpaşa Mahallesi Muhtar Adayı Ersin Ayhan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. 






 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat