Sultangazi Trabzonlular Derneği bir ilke imza attı

Okunma: 610
Sultangazi 25 Mart 2016 19:01
Videoyu Aç Sultangazi Trabzonlular Derneği bir ilke imza attı
A
a

Sultangazi Trabzonlular Derneği İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor. Bugüne kadar Sultangazi’de yaşanmamış olan bir ilki gerçekleştirdi. Sultangazi de bulunan 15 Mahalle muhtarını Sultangazi Trabzonlular Derneği çatısı altında kahvaltıda bir araya getirdi. Sosyal projeler kapsamında yoksul ve dar gelirli insanların tespit edilerek yardım elinin uzatılması hedeflendi.

Hasan Kul, Yetim ve Öksüzlere Yardım Eli Uzatıyoruz

Dul, yetim, öksüz ve kimsesizlere yardım etmek için çağrıda bulunan Sultangazi Trabzonlular Dernek Başkanı Hasan Kul, kahvaltıda yaptığı konuşmada ayakta alkışlandı. Kul, Dernek lokalinde gerçekleştirdiği kahvaltıda şöyle konuştu.
 
 
Dernek Yönetim Kurulu adına siz değerli muhtarlarımı selamlıyorum. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Derneğimizin organize ettiği kahvaltıya katılımınızdan dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim.

Her Muhtar Kendi Mahallesinde ki Yoksulları Tespit Etsin
 
Derneğimiz kurulduğu günden bu güne başta hemşerililerimiz olmak üzere tüm yöre insanlarını birleştirici ve kaynaştırıcı faaliyetler yürütmektedir. Muhtarlarımız görev yaptığı mahallelerde tıpkı biz dernekler gibi insanların ihtiyaçlarını ve bu ihtiyaçların giderilmesini amaçlamaktasınız. Bu noktada biz Sultangazi Trabzonlular Derneği olarak sizlerden Trabzonlu hemşerililerimizle ilgili bilgi talep etmekteyiz. Trabzonlu ihtiyaç sahibi, dul, yetim, öğrenciler başta olmak üzere bütün yörelere ait ihtiyaç sahiplerinin bilgisini talep etmekteyiz. Belki bu ihtiyaç sahiplerinin tamamına yardım edemeyeceğiz, fakat her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmayı amaçlıyoruz. Mahalle Muhtarlarımız olarak sizlerinde bizlerden istekleriniz olursa gücümüz nispetinde elimizden geleni yaparız” dedi. 



Süleyman Soyludan Yardım Talep Edilsin 

Dernek lokalinde yapılan kahvaltı ikramının ardından tanışma faslı yapıldı. Konuklar kısaca kendilerini tanıtarak bu kahvaltıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Mahalle muhtarlarından biri, Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun derneğe davet edilmesini talep etti. Sultangazi’de Muhtarlar Derneği adı altında bir kuruluşlarının varlığından söz ederek bu dernek yeri için Soylu’dan destek istenebileceğini söyledi.
 
Sultangazi Trabzonlular Dernek Başkanı Hasan Kul, bu öneriyi dikkate alacaklarını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü. “ Aslında bir dizi projelerimiz arasında Başbakan Yardımcımız Hemşerimiz Süleyman Soylu ile de görüşme talebimiz gündemimizdeydi ancak son dönemde ülkemizde peş peşe yaşanan üzücü olaylar nedeniyle bu görüşme talebimizi ileri bir tarihe erteledik. Yeri ve zamanı geldiğinde bu görüşme gerçekleşecektir” dedi.



 
Haydar Polat, Önceliğimiz Kötü Alışkanlıklara Karşı Mücadele Olmalı
 
Esentepe Mahalle Muhtarı Haydar Polat, ülkemizin ve ilçemizin en önemli sorunlarının başında gelen uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara karşı derneklere büyük görevler düşüyor diyerek tüm dernekleri bu konuda uyardı. Derneklerin asli görevlerinden biride gençleri geleceğe hazırlamaktır diyen Polat konuşmasını şöyle sürdürdü. “ Sultangazi İlçemiz 550 bin nüfusuyla Türkiye’de bir çok ilden büyük bir nüfusa sahiptir. Bu nüfusun çoğunluğunu da gençlerden ve çocuklardan oluşmaktadır. Geleceğimiz olan gençlerimizi ve çocuklarımızı uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak hepimizin asli görevidir. Derneklerimiz kendi bünyelerindeki üyelerinin çocukları ve gençlerine kendi kültürlerini, geleneklerini, sosyal yapısını ve sosyal faaliyetlerini öğretirse kötü alışkanlıklarının önüne geçmiş olur. Onlara yöremizin halk oyunlarını, sazını, kemençesini, yemek kültürünü, yaşama alışkanlıklarını, akraba ve dost ilişkilerini burada aşılayacağız. İşte bu kültür onları kötü ve yoz kültürün esiri olmaktan koruyacaktır” dedi.
 
Kahvaltı programı bir başka zaman ve yerde bir daha bir araya gelmek dileğiyle sonlandırıldı.      
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat