Sultangazi Sokakları Tercihini Av. Ali Acar'dan Yana Kulandı

Okunma: 24296
Sultangazi 31 Mart 2023 00:05
Videoyu Aç Sultangazi Sokakları Tercihini Av. Ali Acar'dan Yana Kulandı
A
a

14 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Adaylığı seçimleri için geri sayım devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Av. Ali Acar, için sokakların nabzını tuttuk.

Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediye Başkan Adayı, Bir önceki dönem CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı, Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı, Anadolu Konfederasyonu Kurucu üyesi olan Av. Ali Acar’ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ den Milletvekili aday adayı olması, kamuoyunda büyük yankı buldu.
 
Yaşam Gazetesi ekibi Av. Ali Acar’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP)’ den milletvekili aday adayı olması ile ilgili Sultangazi sokaklarında vatandaşların nabzını tuttu. Peki, Sultangazi Halkı Av. Ali Acar’ın aday adaylığı için ne düşünüyor?
 
28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin 14 Mayıs tarihinde yapılacağını açıklamasının ardından, siyasi partilerde ki hareketlilik de devam ediyor. Özellikle CHP’de beklenenin çok üstünde aday adaylık yoğunluğu yaşanırken Cumhuriyet Halk Partisi’nde Av. Ali Acar’ın aday adaylığı büyük coşkuyla karşılandı.

Geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezine giden Sivil Toplum Kuruluşlarının önemli ismi, Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediye Başkan Adayı, CHP İstanbul bir önceki dönem İl Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar, aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı. Acar’ın Milletvekili aday adaylığında İstanbul 2. Bölgeyi tercih etmesi geniş yankı buldu. Öyle ki her tarafta Av. Ali Acar’ın adı zikredilirken, bu durumun önümüzdeki seçimlere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.
 
Yaşam Gazetesi ekibi de cadde ve sokaklara inerek, Sultangazi halkına Av. Ali Acar’ın Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olmasını nasıl değerlendirdiklerini sordu. İşte Sultangazi Halkının Av. Ali Acar’ın aday adaylığı ile ilgili görüşleri:
 
İsmail Akkaya

Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi bir önceki dönem belediye meclis üyesi İsmail Akkaya, “ Av. Ali Acar, siyasi bir tecrübedir. 28. Dönem milletvekili seçimlerinde siyasi partilerde farklı hamleler olacaktır. Hem bir siyasi, hem de sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak Adıyaman’ımızı temsil edecek bir adayın olmasını canı gönülden beklemekteyim. Tecrübe, birikim ve liyakatine inandığım Av. Ali Acar’ın adaylığı sadece beni değil tüm Adıyamanlıları ve Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşlarını memnun edecektir.
 
Mustafa Çimen

“Adıyaman sivil Toplum Kuruluşları temsilcisi olarak 28. Dönem milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Av. Ali Acar’ı destekliyoruz. Acar’ın aday gösterilmesi sadece beni ve ailemi değil tüm Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşlarını onu re etmek anlamına gelir. İçimizden birinin aday gösterilmesi, mecliste bizleri layıkıyla temsil etmesi en büyük arzumuzdur. 6 Şubat’ta depremle sarsılan büyük kayıplar veren Adıyamanlının acısını dindirmek onların acılarını bir nebzede olsun hafifletmek anlamına gelir. Av. Ali Acar’ın bizi en güzel şekilde temsil edeceğine inanıyorum” dedi.
 
İhsan Yolcu

Alevi İnancına Mensup İhsan Yolcu, “Biz Alevi Kurumlar siyaset üstüyüz. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadık ve olmayacağız da. Ancak Biz Alevilerin sorunlarını mecliste dile getirecek vekillere de ihtiyaç var. Av. Ali Acar’ı yakinen tanıyorum. Sunni bir kardeşimiz olduğu halde biz Alevilerin sorununu mecliste dile getireceğinden en ufak bir şüphe duymuyorum. Bir adalet savunucusu olarak bizleri en iyi şekilde temsil edecektir. Bundan dolayı Av. Ali Acar’ın aday gösterilmesi bizi ziyadesiyle mutlu edecektir” dedi.
 
Canan Yıldırım

Cumhuriyet Halk Partisi bir önceki dönem İlçe Başkan Yardımcısı Canan Yıldırım, “Av. Ali Acar benim kanaatimce Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetiştirdiği çok önemli bir kişiliktir. Devrimci ahlak ve terbiyeyle yetişmiş partide emeği, çabası, alın teri, olan bir yoldaşımızdır. Bence adaylar belirlenirken bu kritere çok dikkat edilmelidir. Ben dışardan ithal adayların kesinlikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olmasını hoş karşılamıyorum. Mutlaka seçilecek aday içimizden biri olmalı. Tarlada izi olmayanın harmanında yüzü olmaz” dedi.


 Ertan Aydın

Mobilyacı Ertan Aydın, Av. Ali Acar, önemli bir aday. 2014 yılında Sultangazi’de yapılan yerel yönetim seçimlerinde beklenenin çok üstünde oy alarak kendini kanıtlamış bir siyasetçi. Av. Ali Acar, sadece belediye başkan adayı olmadı, misyonu ve vizyonuyla siyasete önemli katkılar sundu. Ben Av. Ali Acar’ın mutlaka aday gösterilmesini istiyorum. Bir Samsunlu olarak Av. Ali Acar’ı destekleyeceğiz” dedi. 
 
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat