Sultangazi Rehabilitasyon Merkezinde Çanakkale Coşkusu

Okunma: 504
Sultangazi 18 Mart 2016 20:40
Videoyu Aç Sultangazi Rehabilitasyon Merkezinde Çanakkale Coşkusu
A
a

Sultangazi Rehabilitasyon Merkezi Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı kapsamında bünyesinde eğitim gören öğrenciler ve aileleriyle birlikte bir tören düzenledi. Düzenlenen törene Sultangazi Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri, öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sultangazi Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sibel Koçak şunları söyledi. “ Tarihimizdeki eşsiz zaferlerimiz arasında çok müstesna yeri olan Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılını büyük bir kıvanç ve coşkuyla kutluyoruz. Huzur ve güven içinde yaşadığımız bu toprakları vatan yapmak için, canlarını hiçe sayıp bizlere armağan eden kahraman ecdadımıza duyduğumuz şükran ve minnet hislerimizin ifadesi olarak 18 Mart gününü aynı zamanda şehitler günü olarak da milletçe anıyoruz. Bugün Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günüdür. Üzerinde hür olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımızı ve kahramanlarımızı minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun, aziz hatıraları önünde saygıyla minnetle eğiliyorum” dedi.
 
 
Vatanımızın Temelleri Şehitlerimizin omuzlarında yükselmiştir
 
Törende bir konuşma da Sultangazi Rehabilitasyon Merkezi Halkla İlişkiler Müdürü Nihan Yıldırım yaptı. Yıldırım, Türk askerin fedakârlıklarından söz ederken konuşmasını şöyle sürdürdü. “ Geri dönmeyi düşünmeyen Mehmetleri unutmadıklarını dile getiren Nihan Yıldırım, Mehmetçiğe olan şükran borcumuzu ifade etmeye kelimeler yetersiz kalmaktadır. Çanakkale Zaferi, sinesini çeliğe siper eden aslan yüreklilerin insanlığa verdiği bir derstir. Özgür vatanımızın temelleri Çanakkale sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atılmış, o gün orada cehennem sineli bir ruhu yutan Mehmetlerin omzunda yükselmiştir” dedi.












 
Sultangazi Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrencilerin hazırlamış olduğu bazı etkinliklerle yapılan gösteriler sergilendi. Aileler bu etkinlikler karşısında duygulu anlar yaşadı. Ellerinde Türk bayraklarını indirmeyen Öğrenciler Sultangazi Rehabilitasyon Merkezinin hazırlamış olduğu bazı ikramlardan da tadarak gösteriler sonlandırıldı.     
 
 














1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat