Sultangazi Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Geleceği İnşa Ediyor

Okunma: 56354
Sultangazi 15 Haziran 2023 09:35
Videoyu Aç Sultangazi Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Geleceği İnşa Ediyor
A
a

Merkezi Uğur Mumcu Mahallesi, Eski Edirne Asfaltı, No:652, 34265 Sultangazi / İstanbul adresinde bulunan Sultangazi Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Müdürü Hüsnü Aydın ile eğitim kalitesini ve geleceğe dair projelerini konuştuk.

Yaşam Gazetesi: Bize kısaca kurumunuzdan söz eder misiniz?
 
Hüsnü Aydın: Türkiye'nin en iyi eğitim hizmeti veren, milli ve manevi değerlere saygı duyan, paylaşımcı, katılımcı, sorgulayıcı, özgür düşünceye sahip, değişim ve gelişime açık, çok yönlü bireyler yetiştirmek için çağdaş eğitim olanağı sunan ve bölgemizde en çok tercih edilen bir eğitim kurumu olmayı görev edindik.  


 
Yaşam Gazetesi: Bize Fen Bilimlerinin hedeflerini kısaca anlatır mısınız?
 
Hüsnü Aydın: Öncelikle hedefimiz eğitim sisteminin kalitesini artırmak, Geleceği inşa eden gençler yetiştirmektir. 
 
Yaşam Gazetesi: Eğitimde Fırsat eşitliği neyi ifade ediyor?
 
Hüsnü Aydın: Tüm dünyada eğitim sisteminde olduğu gibi bir kök problem hala kronik olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. O da eğitimde fırsat eşitliği veya okullar arası başarı farkı olduğunu herkes bilir. Bizim tüm çabamız bu makûs talihi tersine çevirmektir.


 
Yaşam Gazetesi: Bunu Başarabileceğinize İnanıyor muşunuz?
 
Hüsnü Aydın:
Aslında bunun başlangıç noktası temel eğitim ve okul öncesi eğitime erişimdir. Onun için şu anda bizim odaklanmamız gereken ana nokta eğitimde kaliteyi ve fırsat eşitliğini artırmaktır.
 
Yaşam Gazetesi: Hedeflediğiniz Eğitim sistemi nasıl olmalı?
Hüsnü Aydın: Fen Bilimleri Eğitim Kurumu öğrencilerini evrensel değerlerden ödün vermeden, bu olguları iyi analize ederek yönetecek birer birey olarak yetiştirmektedir. Fen Bilimleri Eğitim Kurumu olarak; bilginin gücüne, evrensel değerlerin birleştiriciliğine ve verdiğimiz eğitimin kalitesine inanıyoruz.


 
 
Yaşam Gazetesi: Yenilikçi ve Bilimsel bir eğitim verdiğinize inanıyor musunuz?
 
 
Hüsnü Aydın: Sultangazi Fen Bilimleri Eğitim Kurumları olarak hızla gelişmekte olan dünyamıza yenilenen ve yenilikçi bir eğitim programı benimsemekteyiz. Modern teknolojik sınıflarımızda ders içeriğine uygun materyalleri ile çağın gereklerine uygun eğitim programı ile öğrencilerimizi okul derslerine, yazılı sınavlarına, LGS ve YKS’ ye hazırlamaktadır.


 
Yaşam Gazetesi: Kurumunuzun Başarılarından söz eder misiniz?
 
 
Hüsnü Aydın: Alanında uzman ve tecrübeli öğretmen kadrosu ile 2022 Sultangazi LGS 1.’si İrem Yılmaz adlı öğrencimizi Robert Kolejine yerleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Yine bu yıl da aynı başarılı sonuçlarla öğrencilerimizin en iyi liselere yerleşeceğine inanıyorum. Bu inancımı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’’ sözünü ilke edinmeye bağlıyorum ve görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz.


 
Yaşam Gazetesi:
Son olarak ne söylemek istersiniz?
 
Hüsnü Aydın: TYT-AYT sınavlarının yapılacağı haftaya girdik. Sınava katılacak tüm öğrenciler ve aileler gibi bizlerde oldukça heyecanlıyız. Öğrencilerimizin son günleri daha verimli geçirmeleri için hatırlatmalarda ve önerilerde bulunmak istiyorum. Sınavdan bir gün öncesini öğrencilerimiz kendilerine ayırmalı, sakin ve rahat bir gün geçirmeli, vücudunu ve zihnini dinlendirmeliler. Uyku ve beslenme düzenine özen göstermeli, pozitif düşünmeli ve başarabileceğinden emin olmalılar. Kendine güvenen, başaracağına inanan öğrencilerimiz daima kazanacaklardır. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ayrıca Sultangazi’deki tüm öğrencilerimizin LGS ve YKS tercihleri sürecinde de yanında olmaya devam edeceğiz.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat