Sultangazi Belediye Başkanı Av, Abdurrahman Dursun: Yapılamaz, çözülemez denilen meseleleri bir bir çözdük

Okunma: 3201
Sultangazi 12 Aralık 2023 01:18
Videoyu Aç Sultangazi Belediye Başkanı Av, Abdurrahman Dursun: Yapılamaz, çözülemez denilen meseleleri bir bir çözdük
A
a

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 6'ncı Rize Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde 3 ton hamsi ikram edildi. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı kendi elleriyle vatandaşlara hamsi dağıttı.

Rize'nin birbirinden güzel yöresel lezzetleri “Anadolu Kültür Festivali’ kapsamında Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Rizeliler Derneği'nin düzenlediği 6.Rize Hamsi Festivali’nde ziyaretçilerle buluştu. Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı’nda bu yıl 6'ncısı düzenlenen festivalin son günü hamsi ikramı ile renklendi.


 
Festivale Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Zeki Gülter, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Başça, Sultangazi Rizeliler Dernek Başkanı Orhan Yazıcılar, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, basın mensupları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.


 
Muhabbeti Arttırmaya Çalışıyoruz"

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Bugün Rizelilerle 6. Rize Hamsi Festivali’nde bir aradayız. Kıymetli dernek ve federasyon başkanlarımız ve kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Tabii Rize deyince hamsiyle birlikte anılıyor. Hamsi deyince de sokaklar ve caddeler kuyrukla doldu. Rizeli kardeşlerimiz bugün hamsiye doyacaklar öyle görünüyor. Ama tabii mesele sadece hamsi değil. Burada 'Kültür Festivali' adı altında memleketimizin güzel yanlarını, kültür faaliyetlerini, gelenek ve göreneklerini, güzelliklerini tanıtıyoruz. İnsanları bir araya getiriyoruz. Muhabbeti arttırmaya gayret ediyoruz. Birbirini uzun zamandır görmemiş insanların bir araya gelmesi için hep birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.


 
“5 yılın sonunda vicdanımız rahat”

Sultangazi’nin tüm renkleriyle bir bütün olduğunu ve hep birlikte daha iyiye diyerek güzel işler çıkardıklarını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun “5 yılımızı tamamlamak üzereyiz. Yapmış olduğumuz güzel işler sayesinde vicdanımız rahat. Yapılamaz, çözülemez denilen meseleleri bir bir çözdük. Sultangazimizi Paşa Torunları meselesinden kurtardık, artık son aşamasındayız. Bundan sonra tapu aşamasına geçeceğiz. İmar uygulamasıyla ilçemizdeki mülkiyet sorununu da çözüme kavuşturacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla ortaklaşa çalışacak imar sorunu bırakmayacağız. Şehrimizin hak ettiği yere gelmesi için yoğun çaba harcıyoruz.” dedi.


 
“100 Milyon Liralık Katkı Sağlıyoruz”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; “İlçemizi kültür merkezlerimizle donatıyoruz. Vatandaşlarımızın tek bir çatı altında birçok hizmete erişebileceği kültür merkezlerine her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Gençlerimize desteğimizi esirgemiyoruz. Sultangazi Eğitime Destek Akademisi SEDA ile öğrencilerimizi ücretsiz lise ve üniversite sınavlarına hazırlıyoruz. Dershanelerin 50 bin lira olduğunu varsayarsak her yıl toplamda 100 milyon lira ile aile bütçesine destek olmuş oluyoruz. Ailelerin paraları cebinde kalırken, yavrularını  gönül rahatlığıyla SEDA’nın uzman ve deneyimli kadrosuna emanet ediyor. Elde ettiği başarılarla SEDA, her yıl göğsümüzü kabartıyor.


 
"Hemşerilerimizi bir araya getirebilmek amacımız"

Sultangazi Rizeliler Dernek Başkanı Orhan Yazıcılar, "Sultangazi'mizde yaşayan kendi hemşerilerimizi bir araya getirebilmek amacımız. Bu nedenle Sultangazi'de yaşayan diğer vatandaşlarımızı Rize'mizin görsellerini, yiyeceklerini, içeceklerini, hamsiyi, kültürel güzelliklerini tanıtmak. Bütün ziyaretçi ve arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.


 
Metrelerce Hamsi Kuyruğu

Konuşmaların ardından Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, hamsi standının başına geçti. Vatandaşlara kendi elleriyle ekmek arası hamsi dağıttı. Dakikalar geçtikçe hamsi kuyruğu daha da uzadı. Vatandaşlara toplam 3 ton hamsi dağıtıldı.


 
Yöresel Ürünlere Yoğun İlgi

Festivale katılan ziyaretçilere stantları da gezdi.  Karadut suyu, pekmez, fındık ezmesi, sucuk, yaş hurma, mısır unu, peştemal, kuşak, çay, Rize döneri gibi ürünlerin olduğu stantlar ziyaretçilerden ilgi gördü.


 
Rize’nin Sembolü Atmaca

Rizeliler gününe özel atmaca getiren Mehmet Akif Yıldırım "Rize'de bir kültürdür bu. Özellikle Çayeli, Pazar, Ardeşen tarafında. Biz de dede yadigarı, ata kültürü. Bu işi yıllardan beri böyle sürdürmeye çalışıyoruz. Rize'mizin sembolüdür. Belirli zamanlarda yakalayıp, belirli zamanlarda da doğasına geri salıyoruz. Bugün de özellikle buraya çağrıldı. Uzak bir yerden getirdik. Şu anda Rize'mizin sembolü. Herkes bilmez. O yüzden bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.




 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat