Sorunlarla Dolu Bir Mahalle İsmetpaşa

Okunma: 709
Sultangazi 14 Nisan 2016 21:19
Videoyu Aç  Sorunlarla Dolu Bir Mahalle İsmetpaşa
A
a

Eğitim sorunu başta olmak üzere, güvenlik, uyuşturucu, aydınlatma, sağlık ve çarpık yapılanma nedeniyle her geçen gün yaşanmaz hale dönüşen Sultangazi ilçesinin en büyük mahallesi İsmetpaşa sorunlar yumağı haline geldi.

Baş Belası Uyuşturucu


MHP Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Metin Koçkesen Sultangazi denince sorunlar yumağı haline dönüşen İsmetpaşa Mahallesi akla geliyor. Bu mahallenin en büyük sorunu güvenlik. Uyuşturucu bağımlılarının ve torbacı adı verilen satıcıların cirit attığı bir mekan haline dönüştü. Çocuklarımız güven içerisinde sokağa çıkamaz oldu. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulması gerekiyor. Uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar bu mahallede yaşayan her vatandaşın ortak sorunu.

Eğitim Tam Bir Muamma

Ek dersliklerin yapılmasına rağmen sınıf mevcutları inanılmaz derecede yüksek. Belki İstanbul’un diğer ilçelerinden fazla göç aldığımız için sınıflarımız ve okullarımız yetersiz. Fakat yetkililer bu soruna parmak basmalı bu göç göz önüne alınarak köklü ve kalıcı çözümler üretilmelidir. Ek dersliklerle bu sorunun çözülemeyeceği gün gibi ortadadır. Göç’te durmayacağına göre yeni okulların yapılması kaçınılmazdır.

Karanlıktayız

İsmetpaşa Mahallesinin ara sokaklarında etkili olan aydınlatma sorunu kanayan yaralardan biri. Sokak lambalarının bozuk olduğunu söyleyen MHP Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Metin Koçkesen Sultangazi’nin hangi Mahallesinde sokak lambaları kusursuz bir şekilde yanıyor? Akşam olduğunda Mahallenin işlek caddesi hariç bütün sokaklar karanlığa karışıyor. İsmetpaşa Mahallesinde bu sorun kanayan bir yaradır. Akşam olduğunda bu sokaklarda göz gözü görmüyor. Hırsızlık olayları da bununla birlikte artıyor. BEDAŞ bu soruna bir an önce çözüm bulsun” dedi.

Gençler için sosyal tesisler istiyoruz

Sultangazi İsmetpaşa Mahallesinde uyuşturucu madde bağımlılığının giderek artığına vurgu yapan MHP Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Metin Koçkesen, “ gençlerle ilgili kafamda bazı projeler var. Ama bununla ilgili yetkililerin siyasi kaygılardan kurtularak doğru olanı uygulaması gerekiyor. Örneğin Okuma evi veya halı saha gibi birden çok tesisler yaparak çocuklarımızı boşluktan kurtararak, uyuşturucu bataklığına doğru sürüklenmeyecek bu konuda Sultangazi’nin mülki ve idari amirleri el birliği yapmalıdır. Biz siyasilerin üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Sultangazi İsmetpaşa Çarpık kentleşmenin en kötü örneği

Daha önceleri Çekmece ve Bakırköy’e bağlı bir mahalle olan Sultangazi güvenlik ve zabıta teşkilatından uzak kendi kaderine terk edilmiş, unutulmuş varoşlardan sadece biriydi. Buralara yerleşen insanlar kendi başlarına hem mimar hem de mühendislik yapınca çarpık kentleşmenin en kötü örneği konumuna gelmiş. Tabir yerindeyse dört tarafı beton yığınıyla örülü yaşam alanı olmayan bir mahalle. Bu kötü örnek daha ilerde çözümü zor bir hal alacak.

İsmetpaşa Yeşilden mahrum

Burada yaşayan insanların bir ağaç gölgesinde oturabilmeleri mümkün değil. Ağaçtan yoksun bu mahalle park ve yeşil alan mağduru. Nasıl olur nasıl yapılır bilmiyorum. Konunun uzmanları bu konuyu ele almalı bununla ilgili zaman kaybetmeden çalışmalar yürütülmelidir. Yetkililer açısından da zor bir durumdan söz ettiğimizin farkındayız. Ancak hiçbir şey çözümsüz değildir. Bu işin uzmanları mutlaka bir çözüm bulacaktır.

Bu ilçe hepimizin ortak yaşam alanı

Biz MHP Sultangazi İlçe Başkanlığı olarak 550 Bin kardeşler topluluğu olduğumuzu hatırlatır, vatandaşımızın sorununu kendi sorunumuz olduğunu bilince çıkartan bir partiyiz. Biz birlikte Sultangazi’yiz daha güzel ve yaşanılır bir Sultangazi’yi birlikte inşa edeceğiz. Vatandaşlarımızın sorunlarını ve üzüntülerini paylaşarak azatlığımız gibi, sevinçlerini de birlikte paylaşarak çoğaltacağız. Çünkü biz MHP’liyiz” dedi.   

 

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat