Sedat Çetintaş iyi bir muhtar nasıl olmalıdır

Okunma: 962
Sultangazi 2 Nisan 2016 18:36
Videoyu Aç Sedat Çetintaş iyi bir muhtar nasıl olmalıdır
A
a

Sedat Çetintaş, deyip geçmeyin. Çok genç yaşta sivil toplum kuruluşlarıyla tanıştı. 75. yıl mahallesinde seçmenin ezici çoğunluğun oylarını alarak 12 yıl önce muhtar seçildi. Kısa bir süre içerisinde yaptığı çalışmalarla kendinden söz ettirdi. Yediden yetmişe herkesin parmakla gösterdiği bir muhtar oldu.

 İyi bir muhtar nasıl olmalı? sorumuza tereddütsüzce cevap veren 75. Yıl Mahalle Muhtarı Sedat Çetintaş, şunları söyledi. “ iyi muhtar tecrübe ve serinkanlılığı yanında iyi bir mevzuat bilgisine de sahip olmalıdır. Muhtarlık sadece seçimi kazanmak için verilen bir mücadeleden ibaret olmamalıdır. Çünkü asıl uğraş ve mücadele kazandıktan sonra verilmektedir.

Muhtarlık bir yetki makamı olduğu kadar bir sorumluluk makamıdır. Hem kanuni ve hem de vicdani bir sorumluluk merciidir. Mahallede başı sıkışanların sığındığı ve kimsesizlerin barınağıdır. Muhtar aynı zamanda, misafirlerin en iyi şekilde ağırlandığı ve demli çayı ocaktan inmeyen konuksever babasıdır. Sonuç olarak Muhtar demek bir ülkeyi oluşturan yerleşim birimlerinin en küçük ölçeklisi olabilir ama temel taşı olan bir birim olma ehemmiyetine sahip bir yerleşim birimi olduğu daima göz önünde bulundurulmalıdır. Kısacası vatandaş ile mülki ve idari amirler arasındaki en sağlam köprüdür” dedi. 

 

 

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat