Şah Hatayı Cemevi'nde Kazanlar Kaynamaya Başladı

Okunma: 3966
Sultangazi 22 Temmuz 2023 20:50
Videoyu Aç Şah Hatayı Cemevi'nde Kazanlar Kaynamaya Başladı
A
a

Merkezi Sultangazi 50. Yıl Mahallesi'nde bulunan Şah Hatayı Cemevi'nde Muharrem ayı dolayısıyla oruç açma lokmaları için kazanlar kaynamaya başladı.

Muharrem Ayı'nın başlamasıyla birlikte Şah Hatayı Cemevi’nde 12 gün boyunca tutulan oruç ibadeti nedeniyle oruç açma lokması için kazanlar kaynamaya devam edecek. Şah Hatayı Cemevi Başkanı Turan Güner, Muharrem ayının ilk gününde düzenlenen oruç açma yemeğine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Yapılan konuşmalarda Muharrem Ayı ve Yas-ı Matem Oruç’unun anlamı anlatıldı ve oruçların kabul edilmesi için dua edildi. Başkan Güner, barış, huzur ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünya dileğiyle tüm canlara saygılarını sundu.


 
Sıcak hava nedeniyle Şah Hatayı Cemevi önündeki caddede açık havada verilen oruç açma yemeğinde, Muharrem Ayı ve Yas-ı Matem Orucu'nun anlamıyla ilgili konuşma yapıldı ve tutulan oruçların kabul edilmesi için dua edildi. Başkan Turan Güner şunları söyledi. “Muharrem ayında tutulan oruçların hak katında kabul olmasını diliyorum. Hem Sultangazi’de, İstanbul’da, hem ülkemizde ve dünyada tüm zalimlerin zulümlerin bitmesini, acının gözyaşının bitmesini diliyorum" dedi.
 


 
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat