MK İnşaat Sultangazi’ye Değer Katıyor

Okunma: 1164
Sultangazi 3 Mayıs 2016 09:50
Videoyu Aç MK İnşaat Sultangazi’ye Değer Katıyor
A
a

MK İnşaat Sultangazi İlçesi İsmetpaşa Mahallesinde başlattığı muhteşem projeyle Sultangazi ilçesini riskli yapı ve çevreden arındırarak, konut sahiplerini güvenli yapılara, günün ihtiyaçlarına yanıt veren çağdaş yaşam alanlarına kavuşturuyor.

MK İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kara, Yaşam Gazetemize yaptığı açıklamada, afetlere karşı riskli yapı, görsel kirlilik, ömrünü tamamlamış konut stokunun, Sultangazi’nin en önemli sorunları arasında yer aldığını söyledi. Bugün söz konusu riskli yapıların, içinde yaşayanların can ve mal güvenliğini tehdit etmenin yanı sıra İlçenin sağlıklı gelişimini ve sürdürülebilirliğini engellediğini de vurgulayan Kara, Sultangazi’nin çehresinin tamamen değişmesi gerekir” dedi.


 
Sosyal Ve Kültürel Dönüşüm de Şart
 
MK İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kara, Sultangazi’de yeni yeni yükselen binalarda sadece fiziksel bir iyileştirme, "sağlam bina yapmak" şeklinde bakmadığını, sosyal, kültürel ve fiziki dönüşümü, bütünleştiren temel unsurlar olarak ele aldıklarını belirtti.  Kara, "Yapılan İnşaatların, sosyal dokuya uyumluluğunu, tarihi ve kültürel geçmişi, güçlü akrabalık ve aile bağlarını, sosyal kimliği zedelememesini, fiziki olarak güvenli ve mekansal açıdan sürdürülebilir olmasını önemsiyoruz" dedi.


 
Projelerimiz Sultangazi’ye Değer Katacak
 
İnsanların sosyal hayata katılmalarının, toplumsal huzur ve dayanışma açısından önemli olduğu bilinciyle çalıştıklarına değinen Kara, yenilenen alanların, sürdürülebilir sosyal ve kültürel çevrelere dönüşmekte olduğunu belirtti. 
MK İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kara, "Sadece binalar yıkıp yerlerine yenilerini inşa etmiyoruz. Çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla sosyal ihtiyaçlara da yanıt veriyoruz. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük ihtiyaç ve beklentileri düşünerek projelerimizi hayata geçiriyoruz" ifadesini kullandı.

 
 
Sultangazi’de Yaşam Kalitesi Yükselecek
 
Hayata geçirdiğimiz projelerle, Sultangazi’de yaşam kalitesinin yükseltilmesini önemsediklerini belirten Kara, "bu projeler Sultangazi’ye yük getirmemeli aksine Sultangazi’ye değer katan projeler olmalı. Bu projelerimizle ortak yaşam alanlarında kardeşçe bir arada yaşama kültürünü de geliştiriyoruz. Her şeyden önce deprem riski, ilçemizin aldığı göç, nüfus artışı ve hızlı ve çarpık kentleşmenin Sultangazi üzerinde önemli bir baskı yarattığını biliyoruz. Söz konusu bu gerçekliğin doğru ve hızlı yönetilebilmesinin zihinsel olarak modern bir Sultangazi için kaçınılmaz olduğunu vurgulamak gerekiyor.


 
  " Sadece Yatırım Olarak Değil güvenli Sultangazi için"
 
Sultangazi’de ki yeni projelerin ilçenin dokusunu zenginleştirdiğinin altını çizen Kara, özel sektörün, kamunun ve hak sahiplerinin, dönüşümleri bir fırsat ve zenginleşme aracı değil, geleceği garanti altına alan, çocukların daha sağlıklı bir ilçede yaşatma çabası olarak görmeleri gerektiğine dikkati çekti.
 
MK İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kara, yeni üretim disiplinleri mutlak kalite prensibi, yerel mimari yapılanma, ilçe kültürünün gelişimine zemin hazırlayan mahalle konsepti ve şehirlerin yöresel unsurlarından esinlenilen yerel mimari çizgiler, gözden kaçırılmadan en ufak ayrıntıyı bile dikkate alarak uyguluyoruz” ifadesini kulandı.


 
Sultangazi Görsel Kirlilikten Arındırılmalı
 
 
MK İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kurmaylarıyla birlikte kameraların karşısına geçerek son olarak şu açıklamalarda bulundu. İlçemiz henüz yeni. Modern bir Sultangazi olma yolunda attığımız adımların yerli yerine oturması için bazı sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Trafik, altyapı, görsel kirlilik, donatı alanları başta olmak üzere her yeni proje bu ilçeye değer katacaktır. MK İnşaat olarak gayret ve çabalarımız bu yöndedir. Tüm çalışmalarımız Sultangazi’nin ve gelecek nesillerin hukukunu gözetmek zorundayız. Sultangazi’nin estetiğini yeniden el birliğiyle oluşturmak zorundayız.
 
MK İnşaatın Satış Müdürleri Harun İrgin ve Hasan Ustaoğlu 7/24 sizlere hizmet vermek için İnşaat alanındaki Bürolarında sizleri bekliyor olacaklar.   
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat