Hüseyin Kurkut, Bizim Sevdamız Adıyaman

Okunma: 16155
Sultangazi 16 Aralık 2021 23:49
Videoyu Aç Hüseyin Kurkut, Bizim Sevdamız Adıyaman
A
a

Adıyaman İli Kahta İlçesi Dumlu Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Kurkut, Adıyaman Tanıtım Günlerinin flaş ismi oldu.

İstanbul'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri sağınsak yağmura rağmen Adıyamanlılar yoğun ilgi gösterdi. Yenikapı Etkinlik alanında 16-19 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen etkinliklerin göze çarpan ismi Dumlu Dernek Başkanı Hüseyin Kurkut oldu.



Adıyaman Tanıtım Günlerinin bu yılki davetlileri arasında sadece İl, İlçe Dernekler Federasyonları stant açarken, yöre dernekleri yoğunluktan dolayı stant açamadı. Buna rağmen Adıyaman İli Kahta İlçesi Dumlu Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Dernek Başkanı Hüseyin Kurkut, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.  



Adıyaman Tanıtım Günleri Yenikapı Etkinlik alanında birden çok görev üstlenen Kurkut, Bir Kahta Dernekler Federasyonunda konuklarını ağırlarken, diğer taraftan Sultangazi Belediyesi standını ziyaret ederek eksik bir şey var mı telaşı içerisindeydi. Aldığı sorumlulukların bilincinde olan Başkan Hüseyin Kurkut şunları söyledi. “ Adıyaman sevdamız karşılıksızdır. Biz Adıyaman’ımızı, Kahta’mızı gönülden karşılıksız sevmekteyiz. Bugün hava muhalefetine rağmen binlerce Adıyamanlı bu etkinlik alanını hınca hınç doğduruyorsa bu karşılıksız sevdanın ispatıdır. Burada Adıyaman’ımızın kültürünü, yaşam biçimini, geleneklerimizi, göreneklerimizi, sosyal yapımızı lezzetlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. İstanbul’da faal olan bütün sivil toplum kuruluşlarımız burada. Siyasilerimiz, belediye başkanlarımız burada. Hepimiz ortak bir noktada buluşuyoruz. Bu nokta Adıyaman sevdasıdır” dedi.   



Kurkut konuşmasını şöyle sürdürdü. “Gönül isterdi ki yöre derneklerimizde bu etkinlik alanında stant açsın. Biliyorum bu biraz imkansız bir istek. Biz köy derneği olmamıza rağmen, yaptığımız ve hayat geçirdiğimiz projeler çok büyük. Ramazan Ayında köyümüzde ayrım yapmadan herkese gıda kolileri bırakıyoruz. Okullar açıldığında öğrencilerin kırtasiye ihtiyacını karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi tüm çocukların kışlık bot, mont ve giyisi ihtiyacına cevap veriyoruz. Düzenli olarak aylık toplantılarımızı yaparak istişarelerde bulunuyoruz. Adıyamanlı olsun olmasın gücümüz yettiğince herkesin yardımına koşuyoruz. Bizim sivil tolum kuruluşundan anladığımız budur. Bizler başkaları gibi her seçim arifesinde kapısını açan sivil toplum kuruluşu değiliz” dedi.
Bugün çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Adıyaman’ımızın güzelliklerini gelen konuklara anlatmak bizleri mutlu ediyor. Adıyaman Türkiye’nin kültür hazinesidir. Tarihi dokusu eşine az rastlanan kadim bir şehirdir. Sanatta kültürde çok önemli mesafeler almıştır. Bütün renkleri ve zenginlikleri barındıran eşsiz güzellikteki doğasıyla Türkiye’nin güzel bir ilidir.        
 
 


 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat