Drejan Merkez Koşarlar Köyünde Çıkan Yangın Yürekleri Ağza Getirdi

Okunma: 945
Sultangazi 3 Temmuz 2023 14:36
Videoyu Aç  Drejan Merkez Koşarlar Köyünde Çıkan Yangın Yürekleri Ağza Getirdi
A
a

Adıyaman İli Gerger İlçesi Drejan Merkez Koşarlar Köyünde çıkan yangın kurban bayramı dolayısıyla köye giden vatandaşlar, çevrede bulunan köylüler, itfaiye ve askerler tarafından yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Drejan Merkez Koşarlar Köyünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir anda yükselen dumanları fark eden köylüler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve asker sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangına çok sayıda itfaiye aracı ile müdahalle etti. Yetersiz kalan itfaye ekiplerine köyde bulunan tatilciler ve çevre köylerde yaşayan köylüler yardım etti.



Kısa sürede köyün etrafında bulunan tarlalar ve bahçeleri saran yangın kuruyan ekinlerle birlikte alev almasıyla büyüdü. Köyün etrafı bir anda alev topuna dönmesiyle tamamen yandı. Köyde tüm ekili alanlar yanarken, çevrede büyük bir korku ve panik yaşandı. Köye giden tatilçiler ve köylüler panik oldu. Askerler çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye ekibi Söndürülen yangında soğutma çalışması gerçekleştirilirken, yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.



Drejan Merkez Koşarlar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Ramazan Yıldırım, Gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi. " Kurban Bayramı tatili için köyde bulunduğumuz bir esnada yangın çıktığını öğrendik. bayram nedeniyle köyde bulunan vatandaşlarla birlikte hemen 112 Acil Çağrı merkezini aradık, çevre köylere haber verdik. yangının boyutu çok büyüktü. kurban bayramı dolayısıyla köyde bulunan vatandaşlar olmasaydı köyde bulunan yaşlılar bu yangınla baş edemezlerdi. büyük bir facia yaşanabilirdi. korkunç bir durumdu tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Allah beterinden saklasın" dedi. 


 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat