CHP İstanbul Merkez Yoklamasının Gözdesi Av. Ali Acar Oldu

Okunma: 9051
Sultangazi 4 Nisan 2023 09:47
Videoyu Aç CHP İstanbul Merkez Yoklamasının Gözdesi Av. Ali Acar Oldu
A
a

CHP Genel Merkezi seçime 1.5 aylık bir süre kala milletvekili aday adayları için merkez yoklaması yapmaya karar verdi. Çıkan genelgeye göre CHP'de görevli il yönetimleri, ilçe yönetimleri, il kadın kolları ve il gençlik kolları yönetimleri 3 Nisan'a kadar milletvekili aday listesinde yer almasını istediği 14 ismi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na teslim edecek.

Ön Seçim Değil Merkez Yoklaması
 
 
Bilindiği üzere CHP Genel Merkezi seçime kısa bir süre kalması nedeniyle önseçim yapmama kararı almıştı. Ancak CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Selin Sayek Böke imzalı son çıkan genelgede merkez yoklaması yapılması kararı alındı. Genelgede merkez yoklamasının, önseçim veya eğilim yoklamasıyla karıştırılmaması gerektiği özellikle belirtildi.
 
 
3 Şubat’ta Süreç Sona Eridi
 

Genelgede listelerin hazırlanmasında, İl Örgütünün görüşlerinin alınmasının yanı sıra, İl kadın kolları, il gençlik kolları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri 14 kişilik liste hazırlayarak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verdi. Merkez yoklamasında sandık kurulmayacağı, oylama yapılmayacağı yalnızca bölge dengeleri de gözetilmek için aday tespitinde genel merkeze yardımcı olması amacını taşıdığı belirtildi.
 
 
Genel Merkeze Müracaat Eden Aday Adayları Seçim Çevresinde yoklanacak
 
 
Bu kapsamda; genel merkeze müracaat eden Milletvekili aday adayı listeleri üzerinde ilçe örgütleri, kadın kolları ve Gençlik kollarının da görüşü alınarak, Milletvekili Aday listesinde yer alması önerilen aday adaylarının ad ve soyadı bilgilerinin, en geç 3 Nisan 2023 Pazartesi gününe kadar, Parti Örgütü, Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Oğuz Kaan Salıcı’ya kapalı bir zarf içerisinde teslim edilecek.
 
 
İstanbul 2. Bölgenin Gözde İsmi Av. Ali Acar Oldu
 
 
2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi saflarında başladığı siyasi yaşamında önemli mesafeler alan Av. Ali Acar, sırasıyla 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi Belediye Başkan Adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisinin oylarını beklenenin çok üstünde artırarak CHP seçmenine umut oldu. 2018 yılında İstanbul İl Başkan Yardımcısı seçilen Av. Ali Acar, tecrübe ve bilgi birikimiyle göz doldurdu. 2018’de yapılan genel seçimlerde Adıyaman’da Milletvekili Aday Adayı olan Acar’ın ismi bile Adıyaman’da CHP’ye bir Milletvekili kazandırdı.
 
 
Partisini bir an olsun yalnız bırakmayan, sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan Acar, Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı, Anadolu Konfederasyonu Kurucu üyesi olarak görevlerine devam etmektedir. Aynı zamanda iş insanı olan Av. Ali Acar, kendi şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat