Başkan Abdurrahman Dursun: 40 Yıllık Mağduriyeti Giderdik

Okunma: 66898
Sultangazi 19 Şubat 2024 10:30
Videoyu Aç Başkan Abdurrahman Dursun: 40 Yıllık Mağduriyeti Giderdik
A
a

Sultangazi Belediyesi, ilçedeki yapı stoğunu yenilemek ve depreme dayanıklı güvenli konutlar inşa etmek için dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

Riskli bulunan kamu binalarının dönüşümünden sonra Esentepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesiyle daha modern bir görünüme kavuşuyor. Riskli olduğu tespit edilen yapıların yerine, depreme dayanıklı binaların yapımında sona gelindi.



Kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin çehresini değiştiren Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, vatandaşların sosyal yaşam kalitesinin artması için çalışmalarını sürdürüyor. Depreme dayanıksız, riskli yapıların yerine depreme dayanıklı, modern binalar inşa ediliyor.

Bu kapsamda Esentepe Mahallesi’nde 40 yıldır devam eden mülkiyet sorunu sebebiyle hizmet alamayan, aynı zamanda depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen yapılar için uygulanan dönüşüm çalışmalarında sona gelindi.



Hak Sahipleri Mağdur Edilmedi

Riskli binaların hak sahipleri mağdur edilmedi. Binaların yıkılması, yerine daha modern bir binaların inşa edilmesi için uzlaşmaya varılmasının ardından bu süreç boyunca kiraları da belediye tarafından karşılandı.



40 Yıllık Mağduriyeti Giderdik

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Esentepe Mahallesi Dönüşüm Projemizle vatandaşlarımızın 40 yıldır süren mağduriyetlerini gidermiş oluyoruz. Mülkiyet sorunu olan, yapılan risk analizleri sonrasında depreme dayanıksız olduğu tespit edilen yapılarımızı 2021 yılında tespit ederek hemen çalışmaya başladık. Hak sahiplerimizle anlaşarak onları da mağdur etmeden depreme dayanıklı, modern yapılarımızı inşa ettik. Böylece vatandaşlarımızı depreme dayanıklı ve nitelikli konutlara taşırken, yaşam kalitesini de yükselterek Sultangazi’ye değer katan bir projeyi daha kazandırmış olduk. Hak sahiplerimizi ve komşularımızı en kısa zamanda evlerine kavuşturacağız” diye konuştu.
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat