Av. Ali Acar'a Karşı Başlatılan Siyasi Linç Girişimine Karşı Destek Açıklamaları Peş Peşe Gelmeye Başladı

Okunma: 34054
Sultangazi 5 Nisan 2023 14:50
Videoyu Aç Av. Ali Acar'a Karşı Başlatılan Siyasi Linç Girişimine Karşı Destek Açıklamaları Peş Peşe Gelmeye Başladı
A
a

Son günlerde medyada yer alan iddialara, düzenlediği basın toplantısında yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Av. Ali Acar'a destek açıklamaları peş peşe gelmeye başladı.

Haydar Sürgeç

Bir basın mensubu olarak 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediye Başkan Adayı olduğu günden bu yana yakinen tanıdığım Av. Ali Acar, namazını kılan, orucunu tutan, dini vecibelerini yerine getiren inançsal değerlere önem veren ve her şeyin üstünde tutan bir dostumuzdur. Av. Ali Acar’a karşı yürütülen siyasi linç kampanyası ile nefret suçu işlenmektedir. Yaşananlar siyasi bir linç girişimi ve asıl hedefi 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığıdır.
 
 
Av. Ali Acar’a karşı başlatılan siyasi linç kampanyasını esefle, nefretle kınadığımı ve asla Ali Acar’ın bilerek isteyerek böyle bir yanlış yapmayacağını belirtir, Av. Ali Acar’ın sonuna kadar yanında ve destekçisi olduğumu ifade etmek isterim.
 
 Av. Ali Acar

Av. Ali Acar, sosyal medya üzerinden başlatılan karalama kampanyasına ilişkin, olarak “ İftira ve linç kampanyalarına boyun eğmeyeceğiz, bize karşı başlatılan siyasi linç kampanyasıdır” dedi. 14 Mayısta yapılacak genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Son günlerde medya tarihine ve siyaset tarihine geçecek, inanılmaz olaylar yaşadıklarını belirterek sözlerine başlayan Av. Ali Acar, CHP’ye yönelik karalama iddialarına değindi. Adeta bir akıl tutulması yaşandığını ifade eden Av. Ali Acar,  “Bir yerden düğmeye basıldı ve bir anda sosyal medyada, yandaş basında ve birçok internet yayınında aynı başlığı görür olduk. “Kılıçdaroğlu'nun seccadeye bastığı ilk fotoğraf değilmiş! İşte yeni görüntü” başlığıyla servis edilen asılsız haberler yayınlandı. Şahsım hedef alınarak linç kampanyasına girişildi” dedi.
 
Acar’ın açıklamasının ardından Destek Açıklamaları Peş Peşe gelmeye başladı.
 
Anadolu Konfederasyonu (ANA-KON)

İşte o açıklama
Bizler 10 Federasyon genel başkanlarıyız.
8 yıldır birlikte yönetim kurulunda görev yaptığımız başkan vekilimiz Av. Ali ACAR 2. Bölgeden milletvekili aday adayıdır.
Yaklaşık 1200 derneği bünyesinde barındıran bir kurum olarak, bizler 2019 seçimlerinde millet ittifakını destek sunduk. Yerel seçimlerde yaptığımız çalışma ortadayken yerelde iktidar millet ittifakı bizlere temsili yet verilmemiştir.
Bu dönem 28. dönem milletvekilliği seçimden bağrımızdan çıkan ve yıllardır CHP olan başkan vekilimizin CHP ilgili kurumlarınca değerlendirmesini talep etmekteyiz. Şayet adaylık verilmesi halinde biz tüm göçümüzle sahada Millet ittifakın iktidarı için çalışma yapacağımızın sözünü veriyoruz.
 Katılan ve destek sunan federasyon genel başkanları;
-Ardahan federasyonu
-Bingül federasyon
-Çorum Federasyonu
-Diyarbakır federasyonu
-Hatay federasyonu
-Kastamonu federasyonu
-Erzurum federasyonu
-Van Federasyonu
-Adıyaman Gerger Federasyonu

 
Mehmet Doğan

Adıyaman Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Mehmet Doğan, Adıyaman Gerger Dernekler Federasyonu Başkanı kıymetli dostum Av. Ali Acarı'n farkında olmadan çekildiğini söylediği söz konusu Fotoğrafla ilgili açıklamasında ki samimiyetine kesinlikle inanıyorum.
Acar Ailesini tanıyan biri olarak, bu konuda bir kasıt olabilme ihtimaline kesinlikle ihtimal vermiyor Ali Acar kardeşime de çıktığı bu yolda başarılar diliyorum.
Dipnot; Benim Hemşericiliğim particiliklerin çok üstündedir.
 
 
Cuma Ergun
 
Değer verdiğimiz insanlar ile görüş farklılıklarımız olur. Fikir ayrılıklarımız hatta inanç farklılığımız da olur. Ama hiç bir zaman saygısızlığımız olmamalı..!?
 
Kıymetli kardeşim Ali ACAR’ı çocukluğumuzdan beri tanırım. Ailesini de iyi bilirim. Sınıf hatta sıra arkadaşımın yaşadığı talihsiz anlık gaflet için bu kadar hayasızca ve nefret dolu söylemleri kınıyorum.
Olmamalıydı. Oldu. Ama her insanın başına gelebilecek yaşayabileceği bir anlık gaflet. Ülkemiz, İstanbul’umuz, Adıyaman’ımız, Gerger’imiz için tüm imkanları ile yıllardır tüm sosyal aktivitelerde en önde duran, sorumluluktan kaçmayan, fedakar ve cefakarlığı ile elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını biliyorum.
 
Bİze düşen bildiğimiz tanıdığımız aynı topraklarda büyüdüğümüz içimizden çıkan Ali ACAR gibi değerlerimizi korumak ve kollamaktır.
Diğer aday adayları, toplum önünde yol gösterici liderlik yapan tüm hemşerilerime başarılar dilerim.
Partisi, görüş ve fikir ayrılıklarına rağmen yanında olmak desteklemek boynumuzun borcudur.
Yolun ve bahtın açık olsun Ali Başkan,
 
 
 
İsmail Akkaya

Ben Cumhuriyet Halk Partisi bir önceki dönem Sultangazi Belediye meclis üyesiyim. Aynı zamanda Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonu Başkan Vekiliyim. Uzun yıllardır tanıdığım, birlikte siyaset yaptığım. Sivil Toplum Kuruluşlarında birlikte hizmet ettiğim, Av. Ali Acar’ı herkes çok iyi tanır.  Değil seccadeye bilerek basmak, karıncayı incitmekten korkan bir kardeşimizdir. Ben yaşananları bir siyasi komplo olarak değerlendiriyorum. Acar’a atılan iftira sadece siyasi bir linç kampanyasıdır. Sonuna kadar Av. Ali Acarın yanındayım ve destekliyorum” dedi. 
 
 Hacı İbrahim Mente
 
Ben Adıyaman İli Gerger İlçesi Güngörmüş Köyü Dernek Başkanıyım. Aynı Zamanda Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonu Yönetimindeyim. Ali Acar’ı çok yakından tanıyorum. Ali Acar’ın bilerek ve isteyerek seccadeye basmayacağına inanıyorum. Bence bu bir karalama kampanyasıdır. Av. Ali Acar’ı yıpratma siyasi olarak yok etme operasyonudur. Av. Ali Acar’ın yanındayım destekliyorum” dedi.  
 
 
Nihat Saltaş

Anadolu Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesiyim, Aynı zamanda Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısıyım,

OY UĞRUNA SECCADEYE SARİLMAK

Bir kaç gündür bir secade tartışmasıdır gidiyor.

Yıllardır uyguladıkları taktiği yine devreye sokarak siyasal İslam tezleri ile kendilerine buldukları bir kulp ile yine dini istismar siyaseti ile birilerini linç etmeye kendilerine pay çıkarmaya çalışıyorlar.
Her türlü yolsuzluk hırsızlık kul hakkı yiyenler.

Camide de her türlü haltı yiyip buna sessiz kalanlar tuturmuşlar seccadeye ayakkabı ile bastı yaygarasına başladılar.
Seçim öncesi yapılan bu bilinçsiz hareket ne yazık ki sömürü siyaaeti yapan siyasal İslam partileri tarafından acımasızca kullanıldırılmaktadır.
Hem CHP genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu hem yirmi yıllık dostum Av.Ali Acar bu dini saygısızlığı yapacak kişiler değildir.
Oy uğruna bu yapılan talihsiz hareket yüzünden insanları linç ve dine hakaret yapan kişiler olarak lanse etmek vicdansızlıktır.
Hem Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu hem milletvekili adayı sayın Av. Ali Acar bu hareket ve hakareti yapacak kişiler değildir.
Nihat Saltaş
 
Remzi Işık 
 
Ben Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kelazin Dernek Başkanıyım. Av. Ali Acar’ın Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğu için tebrik ediyorum. İçimizden birini mecliste görmek istiyoruz. Derdimizle dertlenen sevincimizle ortak olan bir dostumuzun milletvekili seçilmesi bizi onurlandırır. Ancak son günlerde Av. Ali Acar’a karşı başlatılan siyasi linç kampanyasını esefle nefretle kınadığımı buradan belirtmek isterim. Av. Ali Acar yalnız değildir. Tüm desteğimiz Av. Ali Acar’adır” dedi. 
 
 
Emin Özgür
 
Değerli dostumuz olan Av. Ali Acar, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olmuştur. Kendisine başarılar diliyor, sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.
 
İsmet Kilinç
 
Ali Acar Son seccade olayı bile bize şu gerçeği gösterdi.
Bildiğimiz, tanıdığımız ve yol yürüdüğümüz arkadaşın bile olsa, dünyevi çıkarlar,  yaşamın sunduğu fayda ve fırsatlar uğruna her şey feda edilebiliyor.
Biz Ali Acar Sultangazi yıllardır bilir tanırız mütedeyyin bir aile çocuğu, dini değerlere saygılı Adıyaman'ın saygın ve kıymetli bir değeridir.
Böyle olumsuz vakalarda kast yoksa, kişinin söylediğine itibar etmek gerekiyor. Bu da erdemli ve saygın kişiliklerin işidir.
Ali Acar yalnız değildir, sosyal medyanın linçine bırakmayacağız.
 
 
Nusret Koç
 
Siyasetin içindeki en yakından tanıdığım kişi Ali Acar. İnsan hiç tanımadığına bile haksızlık yapılınca rahatsızlık duyuyorken; bu genç, pırıl pırıl, alçakgönüllü insanın/ dostun hedef alınmasına seyirci kalmak hiç mümkün değil. Hakikati bilmek isteyenler için Ali Acar açıklama yapmış zaten. CHP’yi sevebilir ya da sevmeyebiliriz ama Ali, memleketin güzel ve aydınlık yüzüdür. İyi ki varsın Ali Acar
 
 Hakkı Nevzat Mente

Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Hakkı Nevzat mente sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yaptığı paylaşımda “ Çok değerli takipçilerim. Herkese hayırlı Ramazanlar. Tutturmuşlar bir seccade diye. Arkadaşlar, benim bildiğim hukukçu ve adaletli bir insan Av. Ali Acar, dinine ve ülkesine sadık biri. Bir Gergerli olarak bu eleştiri yapanları esefle kınıyorum.   


Canan Yıldırım

Bir önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Canan Yıldırım, Facebook hesabından şu paylaşımda bulundu.
"İlk önce Cumhurbaşkanı adayımız Sn KEMAL KILIÇDAROĞLU 'a yapılan saldırı   #YETER ARTIK:  Kendi çıkarlarınız için tertemiz olan ACAR ailesini  kötülemekten vazgeçin  siz kimsiniz ‘ki koskoca AZİZ ACAR AİLESİNE Din ve ahlâk  dersi vermeye  çalışıyorsunuz. Bir söz vardır. Bizi bilen bilir  bilmeyen ‘de kendi gibi bilir. BAŞKANIMIZ Sn. “Av. Ali Acar  Adıyaman’ın yetiştirdiği çok önemli bir kişiliktir. Ahlâk ve terbiyesiyle yetişmiş  dini  görevlerini inancını  çok iyi bilen ve yasayan biridir. Bunlara bizler şahit  olduk  Ali Acar'ın Belediye başkanı Aday’ken başkanımıza kimsenin haksızlık yapmasına  asla müsaade etmeyiz. Partide emeği, çabası, alın teri, olan bir yoldaşımızdır
Merttir...
Dürüsttür...
Çalışkandır...
Cumhuriyetçidir. ALİ ACAR BAŞKANIM yolunuz açık olsun. Sizi millet vekili  olarak görmek istiyoruz..
SON OLARAK... Bir hadis vardır. Hatırlatayım
Benim huzuruma ne ile gelirseniz gelin affederim ancak KUL hakkı ile gelmeyin "ALLAH HESAP SORAR..  ĶİMSE SUSMASIN Başkanımızı kimse hedef alamaz" dedi.  

Aziz Acar
 
Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İli Gerger İlçesi İlçe Başkanı Aziz Acar, Sosyal Medya Facebook’ta yaptığı paylaşımda şunları ifade etti. “Değerli Can yoldaşlarım, en büyük sevinç ve mutluluğum, Sizinle beraber yol yürürken güveninize layık olabilmektir. Din, dil, ırk, renk ve cinsiyet ayrımı yapmadan önce insan diyerek yola çıktık. Üzüntüm, sizlerin bu seccade istismarlarını kale almasıdır. Bundan dolayı üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Lütfen, Acar ailesini dini, inanışını, insani değerlere bakışını ve toplumdaki güvenini hiçbir çabanın sarsamayacağını söylemek istiyorum.

Sevgili yoldaşlar her daim söylediğim bir söz “ Acar ailesini bizi sevenlere değil, sevmeyenlerime sorun. En az %90 Acar ailesine olan güven tartışılmaz diyeceklerdir. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum “ dedi.


Hacı Süleyman Ok

Herkese hayırlı Ramazanlar Ben Hacı Süleyman Ok.  Siyasi görüşüm Ak partiliyim AK Parti'ye gerekirse canımı veririm ama Ali Acar, Adıyaman'ın Gerger’in en büyük değerlerinden bir tanesidir Ali Acar’a böyle ucuz böyle çirkin böyle yakışıksız iftiralar atmak bir Adıyamanlıya yakışmaz çünkü Ali kardeşimizin ve ailesinin ne olduğunu her Adıyamanlı bilir. Saygılarımla
 





 

 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat