Av. Abdurrahman Dursun, Üç Altın Yılını Değerlendirdi

Okunma: 27525
Sultangazi 21 Aralık 2022 02:19
Videoyu Aç Av. Abdurrahman Dursun, Üç Altın Yılını Değerlendirdi
A
a

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, geride bıraktığı üç Altın yılı değerlendirdi. Başkan Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörünün adıdır. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun'unun Altın harflerle yazdığı tarih hiçbir zaman silinmeyecek.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, üç yıllık belediye başkanlığı görevi süresince ilçede hayata geçen projeler, birbirinden önemli yatırımlar ile yeni planlamalarını Sultangazi Belediyesi etkinlik alanında düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günlerinde gerçekleştirdiği konuşmasında kamuoyuyla paylaştı. Sultangazi’yi birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörünün adı olarak gördüklerini belirten Başkan Dursun, bir dakikamızı, bir saatimizi boş geçirmeyi büyük ziyan olarak gördük. Geride bıraktığımız 3 altın yılda Sultangazi’mize yeni proje ve yatırımlar kazandırdık. Üç yıl önce belirlediğimiz hedeflere vaktinden çok önce ulaştık ve kendimize yeni hedefler belirledik. 600 Bin Sultangazili hemşerilerimizin içi rahat olsun. Çünkü emanetleri her daim emin ellerde” dedi.    
 
Sultangazi Belediye Başkanlık görevinde üçüncü yılını tamamlayan Av. Abdurrahman Dursun, bu süreçte ilçe genelinde yapılan bir birinden değerli hizmetleri ve belediyenin yeni dönem planlamalarını Adıyaman Tanıtım Günlerinde anlattı. Dursun yaptıkları çalışmaları başlıklar halinde Sultangazili hemşerileriyle paylaştı.
 
Sultangazi Belediyesi etkinlik alanında Adıyaman Tanıtım Günlerinde kürsüye çıkan Başkan Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü ve dostluğun adıdır. Sultangazi Belediyesi tarafından üç yıllık süreçte hayata geçirilen proje ve hizmetlerin anlatıldığı konuşmada Sultangazi’nin İstanbul ve Türkiye için taşıdığı öneme vurgu yaptı.
 
Başkan Av. Abdurrahman Dursun, “ İstanbul’umuzun güzide ilçesi Sultangazi aynı zamanda birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve hoşgörünün adıdır. Sultangazili bütün hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak, mutluluklarına mutluluk katmak ve insanımıza dokunmak için çalışıyoruz. Biz geçtiğimiz 3 yıl boyunca, kimsenin başaramayacak dediği zorlu projeleri başarmış bir belediyeyiz. İhaleye fesat karıştıran değil, ihaleleri ortadan kaldıran bir belediyeyiz. Sultangazi Belediyesinin en çetin olan çöp ihalesine son vererek 53 yeni aracı kendi araç filosuna katan ve çöp ihalesine son veren ender belediyelerden biriyiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana çalışmalarımızı, projelerimizi ve yatırımlarımızı her geçen gün artırdık. Belirlediğimiz hedeflere vaktinden önce ulaştık ve hemen akabinde yeni hedefler belirledik. Bu hedeflerimize de emin adımlarla yürüyoruz” ifadelerini kullandı.  
 
 
 
Sultangazi Belediyesi olarak her alanda çok büyük planlamaları kısa sürede hayata geçirdiklerini aktaran Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Eğitime Destek Akademisi (SEDA) ile öğrencilerimizi merkezi sınavlara ücretsiz hazırlıyoruz. SEDA, Sultangazili öğrencileri lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlayarak geleceklerine yön veriyor. Öte yandan SEDA’nın çatısı altında Habipler ve Yayla Mahalleleri’nde etüt ve internet merkezlerini hizmete açtık. Bu merkezlerde çocukların ve gençlerin ders çalışabilecekleri ortamlar oluşturulurken, güvenli internet kullanımını sağladık” dedi.
 
Başkan Dursun, Sultangazi Belediyesi Eğitimle ilgili yatırım ve faaliyetleri hakkında şunları aktardı: “Eğitim danışmanlığımız eğitime önemli bir yer ayırdı. Geride kalan 3 altın yılda Sultangazi’mize toplamda onlarca yeni derslikten oluşan birçok yeni eğitim tesisi kazandırdık. Bu yatırımlarımızla birlikte destekler, projeler, atölyeler ve etkinlikler gibi daha pek çok çalışmalarımıza birlikte milyonlarca liralık kaynak kulanmış olduk. Hala proje aşamasında olan birçok projemiz bulunmaktadır. Son 3 yılda yalnızca okullarımızın bakım onarım, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, tamir tadilat ve temizlik gibi faaliyetlerimiz için de önemli bir bütçe ayırdık” dedi.    
 
 
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, son 3 yılda ilçede hayata geçirdikleri ulaşım projelerinden de bahsetti. Başkan Av. Abdurrahman Dursun, “ Sadece son 3 yılda sıcak asfalt, sathi kaplama ve parke yol olarak toplamda 1054 kilometrelik yol çalışması gerçekleştirdik. Sıcak asfalt çalışmalarımızda ise kendi rekorumuzu her yıl tazeliyoruz. 2020’da 250 bin ton, 2021’de 340 bin ton ve 2022’de de 400 bin ton sıcak asfalt serimi yaptık. Yani 3 yılda 990 bin tonluk sıcak asfalt serimi ile ilçemizin 745 sokak ve çeşitli noktalarında çalışma yapmış olduk. Önemli cadde ve sokaklarımıza aydınlatma çalışmaları yaparak modern bir Sultangazi için önemli adımlar attık.    
 
Başkan Av. Abdurrahman Dursun, belediye olarak gençlik ve spor alanlarında hayata geçirdikleri çalışmaları da anlattı. Sultangazi’nin sporcu anlamında büyük bir hazineye sahip olduğunu söyleyen Dursun, belediye olarak bu hazineyi gün yüzüne çıkarmak için çok çalıştıklarına vurgu yaptı. 
 
2019’da Sultangazi Belediye Spor Kulübü’nü yeniden canlandırdıklarını hatırlatan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Birçok branşta lisanslı sporcularıyla başarıdan başarıya koşan kulübümüz, birçok branşta milli takımlarımıza oyuncu gönderiyor ve ay yıldızlı bayrağımızı gururla taşıyor. Gençlik ve spor ilçe Müdürlüğümüzle de işbirliği yaparak içinde bulunduğumuz bir birinden çok değerli gençlik merkezlerimizi harekete geçirerek önemli spor merkezlerine dönüştürüyoruz.
 
 
 
Sultangazi Belediyesi olarak ilçenin sosyal ve sağlık alanlarında da önemli projeler ile hizmetlere imza attıklarını söyleyen Başkan Av. Abdurrahman Dursun,  bunu yaparken “insanı yaşat ki, devlet yaşasın” anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizdi.
 
İlçenin sağlık altyapısını güçlendirecek ve vatandaşa daha iyi imkânlarda sağlık hizmeti sunacak tesisleri ilçeye kazandırdıklarını aktaran Başkan Av. Abdurrahman Dursun, birçok mahallemize aile sağlık merkezi ve Acil yardım istasyonları kazandırarak önemli hizmetler sunduk.
 
Sultangazi’ye kazandırdıkları sosyal tesislerle ilgili bilgi veren Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, sosyal tesis ve kurs merkezlerinin vatandaşların sosyal ve kültürel hayatına, eğitimine, ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunacağına vurgu yaptı.
 
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, sosyal tesislerle ilgili şu bilgileri verdi: “Büyük atılım içerisinde olduğumuz alanlardan biri de gençlik merkezleri ve kadın merkezlerimizdir. İçerisinde spor salonu, atölye ve derslikler, çocuk oyun alanları ve meslek edindirme kurs merkezi gibi donatıların olduğu yeni sosyal tesisler kazandırdık” dedi.
 
Başkan Dursun, yeni bir projelerinden daha bahsetti. “ Kitap Kafe adı verilen projenin ilçede birçok Mahallede hayata geçirildiğini açıklayan Abdurrahman Dursun, birçok mahallemizde hizmete açtığımız Kitap Kafe büyük ilgi gördü. Son olarak Gazi Mahallemizde büyük talep üzerine açmak üzere harekete geçtiğimiz Kitap Kafe önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Şimdide Gazi Mahallesi gençlerimize ve çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.
 
Sultangazi’ye prestij katacak yatırımlarla ilgili bilgi veren Başkan Dursun, şöyle devam etti. “Hizmet zincirimize eklediğimiz en önemli halkalardan biri de İsmetpaşa Mahallemizde hizmete açtığımız taziye evimizdir. Sultangazi’ye kazandırdığı eserlerle vatandaşlara modern, şık ve çok fonksiyonlu yeni yaşam alanları armağan eden Sultangazi Belediyesi, yapımını tamamladığı yeni bir kültür merkezini daha törenle hizmete açtı. İsmetpaşa Mahallesi’nde yer alan Nene Hatun Kültür Merkezi, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle kapılarını vatandaşlara açtı.
 
Sultangazi Belediyesi’nin belediyecilik örnek uygulamalarla dikkatleri üzerine çektiğini ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, sosyal çalışmalar ile Sultangazililerin yanında olmayı sürdürdüklerini ifade etti.  
 
Başkan Av. Abdurrahman Dursun, “ Son 3 yılda çocuk sevinci yaşayan on binlerce ailemizin mutluluklarını ‘Hoş Geldin Bebek’ uygulamamızla paylaştık. Vatandaşlarımızın sevinçlerini de üzüntülerini de paylaşmaya özen gösteriyoruz. Asker ailesi desteği, sosyal kartlar, nakdi yardımlar, gıda desteği ve tamir tadilat gibi alanlarda da vatandaşlarımızın yanındayız. Sosyal yardımlarımızla son 3 yılda binlerce vatandaşımıza doğrudan destek sağladık. Binlerce ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık. Tüm bu çalışmalarımızın yanında sosyal yaşama katkı sağlayacak etkinlikler, seminerler ve konferanslar gibi programları da organize ediyor; alanında uzman isimleri vatandaşlarımızla buluşturmaya gayret gösteriyoruz” dedi.
 
 
Çevre ve yeşillendirme çalışmalarına verdikleri önemi anlatan Başkan Dursun, başlattıkları ‘Yeşil Seferberliği daha da yoğunlaştırarak vatandaşların daha temiz bir ilçede yaşaması için gayret ettiklerini ifade etti. En çok önem verdiği Sultangazi Kent Ormanı ve hobi bahçeleriyle İstanbul İlçeleri arasında önemli bir yere sahip olan Sultangazi ilçesinin önemine vurgu yaptı.
 
 
Yeşile olan hassasiyetini yeni ve özgün park ve bahçe yatırımlarıyla pekiştirdiklerini dile getiren Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İlçelerin kimliklerini oluşturan en önemli unsurlardan birinin yeşil alanlar ve parklar olduğuna değindi.
 
İlçeye yeni cazibe merkezleri kazandırmaya ve ekonomiye katkı sunmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Dursun, Hobi bahçelerimizin yanında yüz binlerce yeni fidanı toprakla buluşturarak Sultangazi kent ormanlarımızın yanı sıra cadde ve sokaklarımızın yeşil Sultangazi projemizi hayata geçirdik.  
 
Konuşmasında Sultangazi Belediyesi’nin borçsuz belediye olarak yoluna devam ettiğine dikkat çeken Başkan Av. Abdurrahman Dursun, 600 bin Sultangazilinin emanetinin emin ellerde olduğunu vurguladı.
 
Sultangazililerin çok daha fazlasını hak ettiğini ve çalışmalarını sürdüreceklerini aktaran Dursun, sözlerini şöyle tamamladı: “3 yıldır yaptığımız tüm bu çalışmalarımız, Sultangazili komşularımız tarafından takdirle karşılanmaktadır. Sultangazi çok daha fazlasını hak ediyor, biz de çok daha fazlası için gayret ediyoruz. Şeffafız, tüm yatırımlarımızı gerçekçi ve gerekçeli yöntemlerle planlıyor ve hayata geçiriyoruz. Bunun için tüm projelerimizi çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için planlıyoruz. Tüm bu yatırımları, hizmet ve faaliyetlerimizi yaparken hiçbir şekilde borçlanmaya gitmedik. İhaleye fesat karıştıran değil, İhaleyi ortadan kaldıran ender belediyelerden biri olduk. Çöp sorunumuzu araç filomuza kattığımız 53 yeni aracımızla kendimiz üstlendik. Çöp ihalesine son verdik. Gelecekteki finans yükünü de hafifletecek adımlar atıyoruz. Bugüne kadar hassasiyetlerimizden, bu ilçe için dertlenmekten asla kopmadık. İlçemizdeki 600 bin hemşerimin emaneti, tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte emin ellerdedir” dedi.
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat