Alkoç Turan Başgönül Sarıyer'de Matem Orucu Açma Yemeğine Katıldı

Okunma: 6779
Sultangazi 30 Temmuz 2023 11:51
Videoyu Aç Alkoç Turan Başgönül Sarıyer'de Matem Orucu Açma Yemeğine Katıldı
A
a

Birleşik Kamu İş İstanbul İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül, beraberindeki heyetle birlikte Sarıyer Belediyesinde düzenlenen Matem Orucu açma yemeğine katıldı.

Sarıyer Belediyesinde Muharrem ayı dolayısıyla Matem Orucu açma yemeği düzenlendi. Oruç açma yemeğine çok sayıda vatandaşla birlikte, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Birleşik Kamu İş İstanbul İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül,  belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duaların okunduğu, oruç açma yemeğinde barış ve kardeşlik mesajları verildi.



Alevi canların Matem Orucu açma yemeğine eşlik etmekten dolayı onur duyduğunu belirten Birleşik Kamu İş İstanbul İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül, “ Bu akşam Matem Orucumuzu Sarıyer Belediyemizde canlarımızla birlikte açtık. “Bugün 10 Muharrem “Eğer ben bu yola çıkmazsam korkarım ki benden sonra kimse adaletsizliğe, zulme, haksızlığa başkaldırmaz.” diyerek zalime boyun eğmeyen Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt'in şahadet günü…



Hz. Hüseyin’i ve Kerbela şehitlerini hürmetle anıyor, Yas-ı Matem’de tutulan oruçlar, yapılan ibadetler ve dağıtılan lokmaların Hak katında kabul olmasını diliyorum.



Sarıyer Belediyemizde düzenlenen Yass-ı matem 10. gün Oruç açma Lokmasına katılarak canlarla birlikte olduk. Tutulan oruçlar, yapılan hizmetler Hak katında kabul ola” dedi.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat