AKYAD, UZM. Dr. Psikolog Hüseyin Şahin’i Konuk Etti

Okunma: 698
Sultangazi 26 Mart 2016 23:55
Videoyu Aç  AKYAD, UZM. Dr. Psikolog Hüseyin Şahin’i Konuk Etti
A
a

Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği (AKYAD) Geleneksel hale getirdiği her ay önemli bir konuğu ağırlama geleneğini bozmadı. Mart Ayında Uzm. Psikolog Dr. Hüseyin Şahin'i ağırlayarak modern toplumda babalar ve çocuklar ile ilgili konferans verdi.



Karakuş, Zor ve Çetin Bir Süreçten Geçiyoruz

Adıyaman Kültürünü Yaşatama Derneği (AKYAD)’ta açılış konuşmasını Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Karakuş gerçekleştirdi. Karakuş, ülke olarak zor ve çetin bir süreçten geçtiğimizi, ülkemizin çeşitli kentlerinde yaşanan terör olaylarında birçok sivilin hayatını kaybettiğini, birçok ocağa ateş düştüğünü hatırlatarak üzüntülerini ifade etti. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ünlü konukları ağırlama geleneğine yeni bir halka eklediklerini söyleyerek, selamlama konuşması yapmak üzere Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği Genel Başkanı Orhan Güzelaydın’ı kürsüye davet etti.

Güzelaydın, Dernek Olarak Üyelerimizi Aydınlatmaya Devam Edeceğiz

Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği (AKYAD) Genel Başkanı Orhan Güzelaydın, ülkemizde son süreçte yaşanan üzücü olaylardan dolayı üzüntülü olduğunu söyleyerek herkesi sağduyuya davet etti. Peş peşe Ankara ve İstanbul’da yaşanan intihar saldırılarıyla sarsılan ülkemiz bu sıkıntılı süreci en kısa zamanda atlatacaktır. Ülkemizde iç ve dış düşmanların yapmak istediği kaos ve bunalım tutmayacak, terör odakları istedikleri hedefe ulaşamayacaklardır. Bütün bunlara inat ülkemizin huzur ve güveni için hep birlikte çalışacağız. Bugün bizleri kırmayarak bizleri yalnız bırakmayan değerli hocamız Uzm. Psikolog Dr. Hüseyin Şahin başta olmak üzere katılımlarıyla bizleri onurlandıran siz değerli dinleyicilerimizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Anne ve Baba Olmaktan Çok, Onlara Gerçek Annelik ve Babalık Yapmalıyız

Uzm. Psikolog Dr. Hüseyin Şahin, Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği (AKYAD)’ta kendisini dinleyen katılımcılara şöyle seslendi. “ Anne veya baba olmak kolaydır. Zor olan gerçek anlamda anne ve babalık yapmaktır. Bunu başarabiliyor muyuz, sorgulanması gereken budur. Her anne ve baba üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirken birçok hata ve kusurda işlemektedir. Unutulmaması gereken çocuklarımız büyüyüp yetişkin birer birey olduklarında onlarla kurduğumuz ilişki geleceklerine ışık tutacaktır. Günümüz modern toplumlarda çocuklar psikolojik olarak sağlam bireyler olarak yetişmiyor.

Çocuk yanlış ve kötü alışkanlıklar edinirken, çoğu ailelerin bundan haberi olmuyor. Çocuklar zamanının çoğunu bilgisayar başında geçirirken, anne televizyon dizilerine kendini kaptırarak zamanının çoğunu bununla geçirmektedir. Baba ya haber kolik yada maç kolik olmuştur. Çağımızın vebası olarak adlandırılan iletişim çağı aileleri ve toplumları bir birinden uzaklaştırmakta, bir birine yabancılaştırmaktadır.

Anne ve babalar çocuklarıyla yakından ilgilenmeli, onların gelişimlerini, arkadaş çevrelerini, yaşam tarzlarını, hoşlandıkları şeyleri, nefret ettiklerini bilmeliler. Davranışlarını yakından takip ederek yanlış bir şey yapıp yapmadıklarını kontrol etmeliler. Çocuklarıyla arkadaş ilişkisi kuran aileler her konuda daha başarılı bireyler yetiştirirler.  Bedensel ve psikolojik yönden sağlıklı, sağlam kişilikli, başarılı, mutlu ve saygın bireyler böyle yetişir” dedi.

Konferansa Çok Sayıda Katılımcı İştirak Etti

Konferansa Sultangazi AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mahmut Yılmaz, Tüm Canbeyler Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş, Adıyaman Gençlik Hareketi Başkanı Bekir Akgül, Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan’ın Özel Kalem Müdürü ve aynı zamanda Adıyaman Gençlik Hareketi Başkan Yardımcısı Harun Değer ve çok sayıda dinleyici katıldı.   

 

  



 


1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat