AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi'nin Yıkım Kararı Duruşması Ertelendi

Okunma: 4659
Sultangazi 3 Mart 2022 23:58
Videoyu Aç AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi'nin Yıkım Kararı Duruşması Ertelendi
A
a

AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi'nin, Gaziosmanpaşa Adliyesinde görülen yıkım kararı duruşması 06.09.2022 Saat:14.00 Salı gününe ertelendi.

Gaziosmanpaşa Adliyesinde görülen 27. Duruşmada AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş, yaptığı savunmada “ 2022 yılında hala inanç merkezleri yargılanıyorsa bu hepimiz açısında utanç kaynağıdır. Alevilik vardır Alevilik haktır” dedi. Mahkeme heyeti bir sonraki duruşma tarihini 06.09.2022 Saat:14.00 Salı gününe ertelendi.



Gaziosmanpaşa – Küçükköy Merkez’de bulunan adliye önünde pankart ve dövizlerle mahkemenin sonucunu takip eden yüzlerce vatandaş “ Eşit Yurttaşlık hakkı istiyoruz. Alevilik vardır, Alevilik haktır. Cemevleri bizim inanç merkezlerimizdir” sloganlarını haykırdı.



Görülen mahkemenin ardından araçlarla AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi önüne gelen İnanç kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar burada da döviz ve pankartlar açarak çeşitli sloganlar haykırdılar. Mahkemenin gidişatı ile ilgili kısa bir konuşma yapan AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş, “İnanç kurumlarımız özgürleşene dek mücadelemiz devam edecektir” dedi.



AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi’nin yıkım kararı duruşmasına katılan kurumların isimlerini şöyle açıkladı.


Gaziosmanpaşa Adliyesinde görülen Cemevi’mizin yıkım duruşması 06.09.2022 SAAT:14.00 SALI gününe ertelenmiştir. Duruşmaya katılan Analarımıza, Pirlerimize Dava Avukatlarımızdan Av.Zeynel Öztürk, Av.Hıdır Tanrıverdi, Av. Efkan Bolaç, Av.Ali Acar,  Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgün, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Adına Neustadt Cemevi Aynı zamanda Yol Kardeşi(müsahip) Cemevi Başkanımız Kasım Akar ve Yönetim Kurulu üyesi Ayfer Tursun, AKD Güney Marmara Sorumlusu ve Yamanlar şube Başkanı Hüseyin Görer, AKD Manisa Bölge Sorumlusu ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Serap Alev Selçuk, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticisi ve Marmara Bölge Sorumlusu Hüseyin Çam yönetimi ve Post Dedesi, AKD Bakırköy şube Başkanı Taner Süslü ve Yönetim, AKD Bursa Cemevi Başkanı ve Dedesi Nesimi Üçlertoprağı, AKD Bursa Cemevi Üst Kurul Delegesi Halil Özay, AKD Bursa Cemevi Başkan Yardımcısı İsmail Kılıç, AKD Mudanya Şube Başkanı Saniye Akaltan, AKD Kocaeli Şube Başkanı Birol Sağlam , AKD Bir Önceki Dönem Genel Başkan Doğan Demir, Gazi Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hıdır Karadaş ve Post Dedesi Haşim Kızılveren, PSAKD GYK Üyesi Hüseyin Ağçal, PSAKD Gop Karayolları Cemevi Başkanı  Halil Serin, PSAKD Gazi Şehitleri Cemevi Başkanı Hüsnü Korkmaz, İstanbul Cemevi Başkanı Gazi Arslan ve Yönetim Kuruluna, Bağcılar Cemevi Başkanı Zeynel Abidin Koç , Habibler Cemevi Başkanı Orhan Satılmış ,Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Genel Sekreteri Yeşim Kantekin, Demokratik Alevi Dernekleri Eş Başkanı Kadriye Doğan Ve Yönetim Kuruluna, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Meclis Üyesi Zeki Görer , Eski Meclis Üyesi Sait Coşkunoğlu, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, Halk Evleri şubesi adına Ali Kavak, İBB İnanç Masası Vedat Kara ,Gazi Mahallesi Muhtarı Ümit Doğan , Damal Dernekler Federesyonu Başkanı Güner Kökat ve Yonetimi, Kangal Mürsel Köyü Dernek Başkanı Kazım Karakaya, Yazar Mehmet Kabadayı, Köy Derneklerine, Yol Tv, Can Tv, Sözcü, Evrensel, Birgün, Cumhuriyet ve Pirha ,Yerel Gazete Haydar Sürgeç,

 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat