Abdulbaki Durmuş, "Zor Günlerden Geçiyoruz"

Okunma: 8248
Sultangazi 16 Haziran 2021 12:14
Videoyu Aç Abdulbaki Durmuş, "Zor Günlerden Geçiyoruz"
A
a

Tüm Canbeyler Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş, Sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak pandemi sürecini değerlendirdi. "2020 ve 2021 yılı hiç birimizin hatırlamak bile istemeyeceği bir yıl oldu" dedi.

Durmuş, “Çin’de başlayıp tüm dünyayı kasıp kavuran Covid – 19 pandemisi 2020 yılına damga vurdu. Bu yılda hızını artırarak devam ediyor. Birçoğumuz bu hastalığa yakalandık. Sevdiklerimizi kaybettik. Kısacası kâbus gibi bir yıl yaşadık. Ben tüm hastalara acil şifalar, ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

2020 yılının 11 Mart akşamı ilk vakanın duyurulmasının üzerinden 1,5 yıl geçti. Bu süreçte maske-mesafe-hijyen başta olmak üzere, sokağa çıkma yasakları, evden çalışma, online eğitim gibi kavramlar hayatımıza girdi. AVM, restoran, konser mekânları kapandı. Sosyalleşmek hayal oldu. “Korkmayın artık bitti” diyeceğim ama virüsle birlikte yaşamayı öğrenmeye başlamış olsak da ortada henüz tedavisi bulunamamış ve yaklaşık 50 bin kişinin ölümüne neden olan bir COVID-19 gerçeği var.

Derin bir keder var ve yas tutuyoruz. Salgının neden olduğu ölümlerle birlikte öyle çok şeyin yasını tutuyoruz ki. Ölenlerin sayısının artması, çözüme dair belirsizlik hem büyük bir kedere, hem de ölüm korkusuna hapsetti bizi... Sadece toplumsal açıdan değil, yaşadıklarımızın bireysel boyutlarını da hesaba katmalıyız” dedi.

İnşallah bir an önce bu Koronavirüsü belası biter, vatandaşımız rahat bir nefes alır. Sevdikleriyle bir araya gelerek kucaklaşır. Sağlık çalışanlarımız çocuklarına kavuşur. Maske, mesafe tarihe karışır. Vatandaşımız nişan, düğün ve cenazelerinde sevdikleriyle bir araya gelir. Birçok işyerine uygulanan saat kısıtlaması kalkar, toplantılar, konserler ve açılışlar yeniden hayatımıza renk katar, Sivil Toplum Kuruluşları toplantılar, davetler ve ikaramlarda bulunur. sosyalşeme ve dayanışmalar artarak devam eder” dedi.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat