Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem Evi 5. Olağan Kongresini Yaptı

Okunma: 3165
Türkiye 17 Ekim 2021 15:10
Videoyu Aç Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem Evi 5. Olağan Kongresini Yaptı
A
a

Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem Evi 5. Olağan Kongresini 17 Ekim 2021 Pazar günü, Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem Evi Merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirdi

Divan Başkanlığına Celal Fırat Dede, Divan Üyeliğine Mehmet Karabulut Dede, Gazi Eğitim Kültür Vakfı Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Karadaş, Hüseyin Çam, Nargül Aydemir seçildi.


Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem Evi 5. Olağan kongresine tek listeyle gidildi. Demokratik bir ortamda gerçekleşen kongrede kurulduğu günden bu yana birçok bedel ödeyen Zeynal Odabaş, güven tazeleyerek bir dönem daha yoluna devam etme kararı aldı. 



Zeynal Odabaş, kongrede birlik ve beraberlik mesajı verdi. Odabaş, “ Bugün her zamandan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. İmece usulü var ettiğimiz, uğruna birçok bedel ödediğimiz. Yıllarca mahkeme kapılarında süründüğümüz bu ibadet ve inanç merkezimizin önemi çok büyük. Ellerimizle, tırnaklarımızla inşa ettiğimiz bu inanç kurumu canlarımıza hizmet etmeye devam edecektir. Bütün engellemelere rağmen, biz buradayız, canlarımız burada inanç ve ibadet merkezimize sahip çıkıyoruz. Çıkmaya da devam edeceğiz ”dedi. Odabaş’ın kongre konuşması delegelerden alkış aldı.



Dünyayı kasıp kavuran Pandemi’ye rağmen bir önceki seçimlere göre katılım oldukça yüksek oldu. Kongreye gençlerin ilgisi oldukça yoğundu. Başkan Zeynal Odabaş, “Alevi’ler in haklı taleplerinin yerine getirilmesi için ortak hareket etmeliyiz. Dostça, kardeşçe haksızlığa boyun eğmeden mücadelemizi yükseltmeliyiz” dedi.























 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat