İstanbul Şenkayalılar Kahvaltı Programında Masal Kahramanları Parkına Sığmadı

Okunma: 9072
Sultangazi 1 Ağustos 2021 15:35
Videoyu Aç İstanbul Şenkayalılar Kahvaltı Programında Masal Kahramanları Parkına Sığmadı
A
a

İstanbul Şenkayalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, pandemi sonrası ilk kahvaltı programında bir araya geldi. Yoğun katılımdan dolayı davetliler Masal Kahramanları parkına sığmadılar.

2018 yılında kurulan, kurulduğu günden bu yana birçok önemli projeye imza atan İstanbul Şenkayalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, yaptığı organizasyonla Şenkayalıları bir araya getirdi.



1 Ağustos 2021 Pazar günü İstanbul Şenkayalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği kahvaltı programında beklenenin çok üstünde katılım gerçekleşti. Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi Masal Kahramanları Parkında gerçekleşen kahvaltı programına 300’ün üzerinde katılım oldu. Program alanına sığmayan katılımcılar localarda ağırlandı. Özellikle gençlik kollarında görev alan gençlerin katılımı gözlerden kaçmadı.



Sabah saat 10: 00’da başlayan programa, İstanbul Şenkayalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği yönetiminin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu ve yöresel sanatçı ve şairler ve iş dünyasının seçkin isimleri katıldı.



AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’in de davetli olduğu Programa, işlerinin yoğunluğundan dolayı katılamayan İlyas Şeker, telgraf gönderdi.




İstanbul Şenkayalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Osman Şeker ve yönetim kurulunun da hazır bulunduğu programı kahvaltı ikramıyla başladı. Daha sonra Dernek Başkanı Osman Şeker, Şenkaya Köy Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Şenyurt Topal ve Kocaeli Darıca Şenkaya Turnalı Köy Dernek Başkanı Cevat Çalışkan bir konuşma yaptı.




İstanbul Şenkayalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Osman Şeker, yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Şeker, Kısaca şunları söyledi. “ 2018 yılında kuruluşuna başladığımız İstanbul Şenkayalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin merkezi İstanbul Gaziosmanpaşa – Küçükköy de bulunmaktadır. Bir ofisimiz ise Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi Masal Kahramanları parkı içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bilindiği üzere iki yılı aşkın bir süredir tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemiye karşı amansız bir mücadele verilmektedir. Bu mücadele kapsamında derneğimizde karınca kararınca birçok projeye imza attı. Hazırladığımız çantalara kolonya, ıslak mendil, dezenfektan ve maske koyarak dernek üyelerine ve ailelerine ulaştırdık. Derneğimizin ajandasını yaparak güzel bir çalışma gerçekleştirdik. 120 çocuğu sünnet ettirerek hem üyelerimize hem de vatandaşlarımıza destek olduk.  Maddi imkânı olmadığı için kurban kesmeyen vatandaşlarımıza kurban keserek hisselerini kendilerine teslim ettik. Şenkaya’daki spor kulüplerimize malzeme desteğinde bulunduk. Pandemi den dolayı zor durumda kalan vatandaşlara kira desteğinde bulunduk. Maddi desteğe ihtiyaç duyanlara karşı duyarlı olduk. İstanbul Sanayici, işadamları Esnaf ve sanatkârlar Derneğinin katkılarıyla 200 çocuğa spor ayakkabısı dağıttık. Buna benzer projeler gerçekleştirerek Şenkaya’mıza yakışır faaliyetlerimiz oldu. Önümüzdeki günlerde daha büyük projeler yaparak üyelerimizin yüzünü güldüreceğiz” dedi.




İstanbul Şenkayalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin düzenlemiş olduğu kahvaltı programa şu isimler katıldı. Şenkaya Köy Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Şenyurt Topal, Şenkaya Tunalı Köyü Dernek Başkanı Cevat Çalışkan,  Şenkaya Bereketli Köyü Dernek Başkanı Doğan Beyoğlu, Şenkaya Çatalelma Köyü Dernek Başkanı Cemal Yıldız, İstanbul Sanayi iş adamları Dernek Başkanı Abdullah Öztürk, Zirve Yapı Denetim Yönetim Kurulu Başkanı Selami Akpınar, İstanbul sayacılar Odası Başkanı Müslüm Aykız, Şenkaya Esenyurt Köyü Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Kadir iyigül Tokay Balcı, Halk ozanı Ozan Ahmet Poyrazoğlu, Şair İlhan Kınalı, 1453 Yardım ve Fikir Hareketi Başkanı Sayın Vahdettin Kul, Ordu Ünyeliler Derneği Başkanı Osman Pazarbaşı, Bilecik Platform Başkanı Mustafa Özbey, İşlerin yoğunluğundan dolayı katılamayacağını bildiren Kocaeli milletvekili İlyas şeker, Amasya İl dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Nurullah Karakuş ve Yönetim Kurulu, İşlerinin yoğunluğundan dolayı katılamayan Kocaeli Dernekler Federasyon Başkanı Tekin Dursun İşlerinin yoğunluğundan dolayı katılamayan Darıca şenkallar Dernek Başkanı Ayhan Çildiz, İşlerinin yoğunluğundan dolayı katılamayan Kocaeli dernekler federasyon başkanı Tekin Dursun,  ve çok sayıda davetli katıldı. 














 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat